Companii

Petrom confirmă problemele de la Brazi

Petrom confirmă problemele de la Brazi

Autor: Roxana Petrescu

19.01.2012, 00:00 305

Petrom, cea mai mare companie din România, spune că lucrările la construcţia centralei pe gaze de 500 milioane de euro de la Brazi au fost finalizate, dar că testele finale au fost întrerupte de factori externi de ordin tehnic.

Surse din piaţa energetică au declarat săptămâna aceasta că punerea în funcţiune a centralei de 860 MW de la Brazi ar putea avea loc abia în luna mai, deşi era programată pentru finele anului trecut, din cauza unor defecţiuni tehnice.

"În prezent se derulează operaţiunea de curăţare a unor echipamente auxiliare ale centralei, a conductei de alimentare cu gaze şi a staţiei de măsurare a gazelor. Testele finale erau aproape de încheiere, însă au fost întrerupte exclusiv din cauza factorilor externi de ordin tehnic.

Compania va depune toate eforturile în vederea reluării testelor finale în cel mai scurt timp posibil", au spus reprezentanţii Petrom, fără a preciza momentul în care unitatea ar putea intra în funcţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO