Companii

Petroconsult, 13 mil. dolari din training in Vietnam

15.09.2006, 19:49 152

Compania Petroconsult Ploiesti, specializata in servicii de proiectare, inginerie si consultanta pentru industria petroliera, a castigat un contract de training pentru a instrui personalul celei mai mari rafinarii din Vietnam, o investitie de 2,5 mld. $ (1,9 mld. euro).
Petroconsult urmeaza sa incaseze circa 12,7 mil. $ (10,2 mil. euro) in cadrul unui contract pe trei ani cu compania petroliera PetroVietnam.
Contractul cu PetroVietnam va avea un impact major asupra businessului Petroconsult, compania urmand sa trimita in Vietnam pentru perioada 2006 - 2009 o echipa formata din 70 de oameni, adica o treime din totalul personalului.
Actionarii companiei sunt Mircea Laba, director general si administrator unic al firmei, care detine un pachet de 51% din actiuni, restul apartinand asociatului sau, Mircea Furtos. Contractul cu compania petroliera vietnameza va creste puternic cifra de afaceri a Petroconsult, care anul trecut a raportat o cifra de afaceri de 6,6 mil. euro.
"Petroconsult a castigat prin licitatie un important contract in Vietnam de training pentru servicii de operare la rafinaria Dung Quat din provincia Quang Ngai, unde societatea noastra va furniza servicii de instruire a personalului vietnamez in perioada octombrie 2006 - sfarsitul anului 2009, cand se asteapta ca rafinaria sa fie functionala", au comentat pentru ZF reprezentantii companiei.
"Daca lucrurie merg bine, vrem sa participam si la licitatia de atribuire a contractului, care vizeaza asistenta tehnica pentru operare in perioada 2009 - 2012", mai spun sursele citate.
Contractul cu PetroVietnam prevede derularea in trei etape a contractului. Prima, care va dura un an de zile, cuprinde supervizarea cursurilor de pregatire a personalului vietnamez care va opera instalatiile din rafinarie. A doua faza cuprinde scolarizarea in Romania a unui numar de aproximativ 80 de ingineri si tehnicieni vietnamezi selectati dupa prima faza. Partea practica a acestei etape se va desfasura la rafinaria Petrotel LukOil", au declarat reprezentantii companiei. Ultima faza consta in punerea in functiune a instalatiilor la rafinaria Dung Quat, ce va avea o capacitate de prelucrare de 6,5 mil. tone de titei pe an.
Petronconsult Ploiesti a mai lucrat pe piata Vietnamului, in iunie 2004 castigand un contract de training pentru personalul unei fabrici de ingrasaminte, cu o valoare de 2,5 mil. euro si care a implicat trimiterea a 50 de specialisti romani.
In ultimii 16 ani, compania din Ploiesti a derulat contracte totale de export de 60 mil. $ (46 mil. euro).
Petroconsult Ploiesti, companie cu capital privat infiintata in 1990, are birouri in Lagos (Nigeria) din 1995, Atyrau (Kazahstan) din 2001, in Hanoi (Vietnam) din 2002 si la Tripoli (Libia) din 2003.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO