Companii

„Peste tot sunt români la Ford, din SUA până în Germania”

Autor: Bogdan Alecu

15.07.2011, 00:03 358

Christian Welther, 47 de ani, un inginer român absolvent alFacultăţii de Autovehicule Rutiere din cadrul UniversităţiiPolitehnice, care lucrează de zece ani la sediul din Köln alconstructorului american Ford, spune că pentru marile companii nueste important din ce ţară vine angajatul atât timp cât acesta îşiface bine treaba.

"Peste tot sunt români la Ford. Am colegi din ţară care lucreazăla Ford în departamentul de dezvoltare din Köln, sau alţii lacentrul din SUA", spune Welther.

Inginerul român este director responsabil de proiectareacaroseriilor modelelor de segment compact ale Ford, precum Focus,C-Max sau Kuga, adică de maşinile constructorului american care auprintre cele mai mari vân­zări. Mai mult, tot el a proiectatcaroseriile modelelor Focus RS şi RS500, cele mai puternice şi mairapide automobile Ford de pe piaţa europeană.

Inginerii români, care sunt tot mai apreciaţi în industria autola nivel mondial, câştigă în ţară în medie 1.500 de euro, în timpce în Germania ajung la peste 5.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO