Companii

Pepsi vizeaza investitii totale de 100 mil. euro in noua fabrica din Bucuresti

Pepsi vizeaza investitii totale de 100 mil. euro in noua fabrica din Bucuresti
07.04.2008, 20:20 40

Pepsi Americas Romania, imbuteliatorul Pepsi pe piata locala, va investi peste 100 de milioane de dolari in fabrica pe care o construieste in zona Militari din Capitala, termenul de finalizare fiind 2010-2011, potrivit presedintelui Pepsi Americas Romania, Mike Holmes (foto).
Fabrica va fi dezvoltata in trei etape pe un teren de 80.000 mp, iar prima faza - care va fi incheiata in trimestrul al doilea al anului viitor - va presupune constructia cladirilor si punerea in functiune a noilor linii de productie. Cu investitii estimate la 40 de milioane de dolari, prima faza de dezvoltare va permite companiei sa produca local bauturi necarbonatate la cutie, gama importata in prezent din Cehia.
In urmatoarea etapa a constructiei noii unitati, care se va concretiza pana in 2010, vor fi aduse linii de productie care deja sunt in functiune, fie de la fabrica deja existenta in Bucuresti, fie de la unitatea din Covasna, fie de la alte locatii de productie ale companiei americane din afara tarii. In ultima faza, compania va extinde spatiile de depozitare si cele auxiliare de la fabrica din Militari. Dupa ce va incepe productia in noua unitate, Pepsi Americas va muta facilitatile de la actuala fabrica din Capitala, situata pe strada Viilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO