Companii

Pepsi îşi mută birourile la Piaţa Sudului, în Sun Offices

Pepsi îşi mută birourile la Piaţa Sudului, în Sun Offices

Foto: Shutterstock

Autor: Cristi Moga

14.02.2012, 18:21 1731

Compania americană PepsiCo, care deţine pe piaţa locală afacerea de îmbuteliere a băuturilor Pepsi şi producătorul de snacks-uri Star Foods, îşi va muta sediul central în clădirea de birouri Sun Offices din sudul Capitalei, deţinută de compania austriacă S Immo AG.

PepsiCo a închiriat un spaţiu de 2.200 de metri pătraţi în imobilul situat în cartierul Berceni, lângă mallul Sun Plaza, unde în prezent îşi are sediul şi compania Siepcofar, care operează farmaciile Dona, iar Regina Maria operează o clinică privată.

"Am închiriat un spaţiu de 2.200 de metri pătraţi la Sun Offices şi estimăm că până la sfârşitul lunii februarie spaţiile de birouri vor fi complet operaţionale", au declarat pentru ZF reprezentanţii PepsiCo.

Sun Offices are o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, iar chiriile pentru spaţii mari coboară sub nivelul de 10 euro/metru pătrat lunar, astfel că valoarea anuală a contractului se ridică la aproximativ 150.000-200.000 de euro, potrivit estimărilor ZF.

PepsiCo operează pe plan local o fabrică de îmbuteliere a băuturilor Pepsi, Prigat sau Lipton în comuna Dragomireşti, la ieşirea din capitală spre Piteşti, şi o fabrică de snacks-uri în Popeşti-Leordeni, în timp ce sediul central se afla pe Şoseaua Viilor.

Afacerile PepsiCo în România s-au ridicat la aproximativ 200 de milioane de euro în 2010, compania nefurnizând informaţii cu privire la încasările de anul trecut.

Din cei 2.000 de angajaţi ai companiei, aproximativ 200 ar urma să lucreze în birourile din Sun Offices, clădire conectată la staţia de metrou Piaţa Sudului prin mallul Sun Plaza şi un tunel subteran.

"Cel mai important criteriu urmărit în privinţa relocării spaţiilor de birouri a fost acela de a asigura angajaţilor noştri condiţii cât mai bune de lucru, într-un spaţiu de birouri modern, dintr-o clădire nou construită, cu acces rapid la metrou şi alte mijloace de transport în comun", au mai precizat reprezentanţii PepsiCo.

Tranzacţia a fost intermediată de firma de consultanţă imobiliară Colliers International şi este una dintre cele mai importante anunţate la începutul acestui an.

Stocul de birouri goale din Bucureşti este în prezent de circa 300.000 de metri pătraţi, dar tendinţa este de scădere, în condiţiile în care proiectele noi în lucru pot fi numărate pe degetele unei mâini. Clădirile care au acces facil la metrou, din zone precum Piaţa Victoriei sau Aurel Vlaicu, au un grad de ocupare mai bun decât proiectele din zona Pipera-Tunari, spre exemplu, unde accesul este mai dificil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO