Companii

Pegasus intră cu cinci zboruri săptămânale pe Bucureşti-Istanbul

Pegasus intră cu cinci zboruri săptămânale pe Bucureşti-Istanbul

Autor: Mirabela Tiron

13.04.2011, 23:46 834

Compania aeriană low-cost Pegasus Airlines din Turcia, caredeţine o flotă de 30 de avioane Boeing, va introduce cinci zboruripe săptămână pe ruta Bucureşti-Istanbul din 16 mai. Firma zboară înprezent spre 100 de destinaţii şi tatona piaţa românească încă deanul trecut, când reprezentanţii companiei au venit la discuţii cuoficialii aeroportului Henri Coandă din Otopeni.

"Suntem în curs de încheiere a tuturor formalităţilor de operarepentru ca Pegasus Airlines să intre pe aeroportul din Otopeni", adeclarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al CompanieiNaţionale de Aeroporturi Bucureşti, care administrează cele douăaeroporturi din Capitală. El a mai spus că data de intrare peaeroportul din Otopeni, pe care o anunţaseră iniţial oficialiicompaniei aeriene, era 1 ianuarie.

Pegasus Airlines îşi promovează pe site tariful de 49,9 europentru o călătorie pe ruta Bucureşti-Istanbul. Repre­zen­tanţiicompaniei nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.Date legate de cifra de afaceri şi numărul de pasageri transportatde Pegasus anul trecut nu sunt disponibile

Cu cele cinci zboruri pe săptămână pe care le-a anunţat pe site,Pegasus Airlines va intra în competiţie directă cu TurkishAirlines, dar şi cu Tarom. Spre deosebire de aceste două companii,ale căror avioane aterizeză pe aeroportul Ataturk, avioanelePegasus Airlines vor ateriza pe aeroportul Sabiha Gokcen dinIstanbul.

Această rută este profitabilă datorită faptului că o parte dinromânii care ajung pe aeroportul din Istanbul îşi continuăcălătoria spre Hong Kong, Beijing, Dubai, Bangkok şi alte oraşe. Şicompania de stat Tarom are două zboruri directe pe zi spreIstanbul, cu plecare din Bucureşti.

O altă companie aeriană care a ales să îşi extindă anul acestaoperaţiunile pe piaţa locală este Qatar Airways, ce zboară dinianuarie pe Bucureşti-Doha. Arabii de la Qatar mizează petransformarea Doha într-un punct de tranzit pentru românii carecălătoresc spre destinaţii asiatice îndepărtate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO