Companii

Patru investitori austrieci aşteaptă vânzări de 1 mil. euro de la vinurile produse în podgoria Dealu Mare

Patru investitori austrieci aşteaptă vânzări de 1 mil. euro de la vinurile produse în podgoria Dealu Mare

Autor: Ioana David

29.02.2012, 00:00 231

Producătorul de vinuri premium LacertA Winery, deţinut de patru investitori austrieci, aşteaptă în acesta an o cifră de afaceri de peste 1 mil. euro generată de vânzarea a 150.000 de sticle de vin. Compania s-a lansat pe piaţă anul trecut în urma unor investiţii de 7 mil. euro în Podgoria Dealu Mare (Buzău), unde deţine 82 de hectare cultivate cu viţă de vie.

"Suntem satisfăcuţi de cele 82 de hectare pe care le avem pentru că aceasta este capacitatea cu care lucrăm", a spus Walter Friedl, unul dintre investitorii în companie. El deţine 30% din acţiuni, iar anterior a fost consilier comercial al Ambasadei Austriei.

Banii necesari dezvoltării acestei afaceri au fost atât proprii, dar au provenit şi de la bănci, proprietarii accesând şi fonduri europene. Compania a anunţat că lansează şapte noi vinuri premium. Piaţa de vin se ridică la aproximativ 350 mil. euro, iar cei mai mari jucători sunt Murfatlar, Cotnari, Jidvei, Vincon şi alţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO