Companii

Patronul RTC, la al patrulea exit dintr-o afacere in acest an

Patronul RTC, la al patrulea exit dintr-o afacere in acest an
19.10.2007, 21:37 57

Omul de afaceri Octavian Radu, patronul grupului RTC, a vandut distribuitorul de apa in sistem watercooler Aqua Regis imbuteliatorului Cumpana, pentru o suma estimata la cateva sute de mii de euro.
Aceasta este a patra afacere la care patronul RTC renunta in acest an, dupa ce a decis vanzarea companiei Pay Store si inchiderea Depozitului de Vinuri si a Depozitului de Legume si Fructe, doua divizii ale grupului ce nu ajunsesera la un volum de afaceri care sa asigure o profitabilitate ridicata.
Aqua Regis, cu vanzari estimate pentru acest an la peste un milion de euro, potrivit declaratiilor oficiale, distribuie apele Sapte Izvoare si Cristalina (detinuta de Perla Harghitei).
Apele Sapte Izvoare, detinute pana in acest an de Ramprod, au intrat recent in portofoliul producatorului local de sucuri Fruit Experience, care nu a fost interesat insa si de preluarea distributiei in watercoolere a acestor produse.
Aqua Regis detine 2.000-3.000 de watercoolere in prezent, volum care nu-i permite inca trecerea pe profit, conform informatiilor din piata. Evaluarea companiei s-ar fi putut face, astfel, pe baza portofoliului de clienti si a activelor detinute.
Pay Store, divizia RTC de distributie a cartelelor preplatite si de incarcari electronice pentru telefonia mobila, a fost achizitionata integral de catre grupul britanic Pay Point, intr-o tranzactie de peste 15 mil. euro, potrivit datelor disponibile. Grupul RTC a realizat anul trecut afaceri de aproximativ 260 mil. euro.
Compania Cumpana, cu vanzari estimate la peste 5,5 mil. euro pentru acest an, este al doilea mare jucator pe segmentul apei imbuteliate in watercooler (sistem de racire/incalzire), dupa La Fantana, cu vanzari de circa 22 mil. euro la nivelul anului 2007.
Cumpana este controlata de Florin Danila, potrivit datelor de la Registrul Comertului. Piata de profil va ajunge la finele anului la aproape de 30 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO