Companii

Patriciu: Criza în România este la începuturile ei

Patriciu: Criza în România este la începuturile ei

Autor: Mediafax

13.11.2010, 11:04 37

Omul de afaceri Dinu Patriciu a afirmat, vineri, într-oconferinţă de presă, că în România criza este abia la începuturileei şi nu se ştie cât va dura, pentru că nu au fost luate încămăsuri de combatere.

"Criza în România este la începuturile ei, din păcate. Măsurianticriză în România nu au fost luate aşa cum au fost luate în altepărţi", a spus Patriciu.

El a adăugat că nu se ştie cât ar putea dura recesiuneaeconomică.Omul de afaceri crede că perioada de criză se va întindeatât timp cât nu se iau măsuri de stimulare a creşterii economiceşi a consumului intern.

"De exemplu, agricultura nu produce pentru că nu există sistemede colectare a produselor agricole, lanţuri logistice scurte caresă facă legătura între fermier şi client", a punctat el.

Patriciu consideră că o măsură necesară este şi scutirea deimpozite pentru investiţiile făcute în agricultură, ceea ce arstimula creşterea foarte rapidă a producţiei agricole.

O altă problemă, crede Patriciu, este că sistemul bancarromânesc este format doar din filiale ale unor bănci străine.Citiţi mai mult despre cum vede Dinu Patriciu criza în România pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO