Companii

Parmalat, plan de afaceri de 14 mil. euro

22.05.2006, 00:00 37

Parmalat Romania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 14 milioane de euro, in crestere cu 40% fata de anul precedent, potrivit administratorului firmei, Giampaolo Manzonetto.

El spune ca planurile companiei iau in calcul consolidarea pozitiei de piata in segmentul sucurilor si crestere in segmentul nectarurilor. Totodata, in aproximativ doua luni Parmalat va scoate pe piata un produs nou pentru care a lucrat timp de peste doi ani.

"Lucram de mai bine de doi ani la un proiect care ne-a tinut ocupati din punctul de vedere al analizei, focus grupurilor, cercetarilor si investitiilor. Acest proiect ne va permite sa crestem si in segmentul Still Drink (bauturi racoritoare necarbonatate - n. red)", a spus Manzonetto.

Parmalat Romania a realizat in 2005 o cifra de afaceri de 10 mil. euro, mai mare cu aproximativ 30% fata de anul anterior, iar profitul operational a fost de 2,6 mil. euro. Valoarea investitiilor realizate de Parmalat pana in prezent in Romania este de peste 11 mil. euro, la care se adauga alte circa cinci milioane de euro pentru promovarea produselor.

Firma a finalizat la sfarsitul anului 2001 constructia unei fabrici de bauturi racoritoare la Tunari, in apropiere de Bucuresti, a carei capacitate de productie se va ridica la circa 100 de milioane de litri pe an dupa inaugurarea noii linii de imbuteliere in urmatoarele luni. Anul trecut productia s-a ridicat la 10 milioane de litri, materia prima fiind importata aproape in intregime. Circa 95% din productie, vanduta sub marca Santal, este valorificata pe piata interna, restul fiind livrata la export in tari precum Bulgaria, Republica Moldova, Arabia Saudita, Nigeria si fosta Iugoslavie.

Produsele Parmalat mai sunt prezente pe piata romaneasca si pe segmentul lactatelor - lapte pentru copii si smantana, insa produsele sunt importate.

Parmalat, infiintat in anul 1961, este unul dintre cei mai mari producatori de produse alimentare la nivel mondial. Firma italiana a intrat in criza financiara in anul 2003, in urma unor datorii in valoare de mai multe miliarde de dolari. In ceea ce priveste Romania, Manzonetto a precizat ca activitatea a continuat normal, intrucat nu au fost semnalate nereguli in ceea ce priveste situatia contabila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO