Companii

Paralela 45 investeste 2 mil.euro in apartamente la Predeal

06.09.2004, 00:00 40

Agentia de turism Paralela 45 din Bucuresti, care are si o divizie de dezvoltare imobiliara, a inceput o investitie de 2 milioane de euro intr-un complex de apartamente in statiunea montana Predeal, a spus Alin Burcea, presedintele companiei.
"Complexul consta in 49 de apartamente, va fi situat in fata partiei din Predeal si va fi finalizat in decembrie 2005", a spus Burcea.
Compania mai detine un complex de 12 apartamente construite si o vila in gestiune la Neptun, sub denumirea de Club Topaz, si a mai cumparat recent apartamente in rate in statiunea Navodari.
"Acest segment, al investitiilor in apartamente pentru vacanta, a fost destul de neglijat pana acum si cred ca are un mare potential.Targetul este format din familiile cu copii, care prefera sa inchirieze un apartament cu bucatarie, decat sa mearga la hotel. Deasemenea, sunt tot mai multi oameni de afaceri care vor sa cumpere apartamente fie la mare, fie la munte", a spus Burcea.
Investitia va fi finantata partial din surse proprii, partial din surse atrase."Noi practicam vanzarea pe proiect, ceea ce inseamna semnarea contractului de vanzare iniante de inceperea proiectului si plata unui avans de catre cumparator. La Predeal, avem 20 apartamente contractate, pentru un avans de 20-30%", spune Burcea.
Deasemenea, Paralela 45 mai are un proiect de constructie a altor 7 apartamente in cadrul complexului Club Topaz din Neptun, care vor presupune investitii de circa 400.000 de euro.
In ceea ce priveste activitatea agentiei de turism, Burcea preconizeaza pentru acest an o cifra de afaceri in crestere cu 25-30% fata de anul trecut, pana la 10 mil.euro
Paralela 45 si-a mai deschis o agentie la Targu Mures, una la Galati, iar in urmatoarea perioada urmeaza sa deschida agentii si la Brasov si Mangalia.
Compania a mai cumparat anul acesta un nou sediu in Bucuresti in valoare de 200.000, destinat activitatii de incoming (sosiri de turisti straini) si business travel.
Paralela 45 a organizat anul acesta curse charter catre sase destinatii (2 Egipt, Spania, Turcia, Grecia, Rimini), fata de trei anul trecut (Spania, Turcia, Grecia). Dintre acestea, una se va desfasura in sezonul toamna-iarna, cu destinatia Sharm El Sheikh (Egipt).
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO