Companii

Paralela 45 are un milion de euro pentru "aliante" cu agentii medii

23.11.2008, 15:05 41

Agentia de turism Paralela 45 estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 54 de milioane de euro, in crestere cu 42% fata de cea de anul trecut, potrivit lui Alin Burcea, actionarul majoritar si directorul general al companiei.

"Agentia a obtinut in primele noua luni ale acestui an venituri de 44 de milioane de euro, depasind cu circa 16% cifra totala de afaceri de anul trecut. Cresterea, peste previzionari, a fost data de majorarea vanzarilor in special pe segmentul de outgoing, care aduce circa 50% din cifra de afaceri", a spus el.
Pe de alta parte, segmentul de ticketing aduce 25% din veniturile agentiei, iar cel de corporate (business travel) aduce restul de 25%.
Cresterea a fost atat intensiva, adica s-a inregistrat un numar mai mare de chartere si de grupuri care au plecat in vacanta, cat si extensiva.
 "Am extins reteaua de agentii si implicit numarul de salariati", a declarat el. In prezent compania are 20 de agentii proprii si 7 deschise in sistem de franciza fata de 18 anul trecut. "Pana la sfarsitul anului, Paralela 45 va mai deschide o agentie proprie in Suceava, o investitie de sub 20.000 de euro si alte doua agentii in sistem de franciza in Sebes si Oradea", a declarat el.
Proprietarul agentiei de turism Paralela 45 planuieste sa creasca numarul de agentii proprii pe viitor, luand in calcul si achizitionarea de alte agentii. "Suntem in discutii cu trei agentii de turism medii si mari pentru asocieri si parteneriate strategice, bugetul alocat pentru aceste operatiuni fiind de peste un milion de euro", a spus el.
Burcea a precizat ca anul acesta agentia a operat opt chartere pe saptamana, fata de cinci chartere in 2007 in perioada estivala. Astfel, au existat 2 chartere spre Antalya si cate unul spre Creta, Rhodos, Costa Brava, Ibiza, Nisa. "De asemenea au crescut si circuitele pe care le-am efectuat, dar si volumul de ticketing. In plus, intentionam sa crestem numarul de destinatii anul viitor, atat pe chartere, cat si pe circuite", a spus el.
Pe segmentul de circuite au fost 14 grupuri in Israel, 8 in New York, 15 in Grecia, care au plecat cu autocarul. "In perioada de iarna vom trimite peste 3.000 de turisti in Austria", a mentionat el.
Alin Burcea a mai mentionat ca asteapta 100.000 de euro comision brut pentru pachetele vandute de Revelion.
Pe fondul crizei financiare mondiale, reprezentantul agentiei preconizeaza o stagnare sau chiar o reducere a vanzarilor fata de anul acesta "Sa nu uitam insa ca in 2007 si in 2008 au fost cresteri foarte mari. Trebuie sa realizam o cooperare mai buna cu agentiile de turism din Romania, cu touroperatorii, in special, in asa fel incat sa diminuam cat mai mult riscurile", a precizat el.
Afacerile lui Burcea nu se opresc insa la agentia de turism Paralela 45. Antreprenorul declara recent pentru revista Business Magazin ca va construi un ansamblu cu 60 de apartamente de lux in Snagov si o vila cu 20 de camere, in urma unei investitii de 12-14 mil. euro. Investitiile in Bucuresti erau planuite pentru 2008 si vizau aparitia primului hotel al grupului in Capitala pe terenul unde momentan Alin Burcea detine depozitul de produse pentru copii Chicco, o afacere care ar urma sa-i aduca in acest an vanzari de 5,5 milioane de euro. Intentia de a construi un boutique hotel ramane valabila, dar abia dupa ce va muta depozitul in afara Capitalei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO