Companii

(P) Clinica Medikali, un an de la deschidere. Strategia care a dus la atragerea celor mai reputaţi medici

(P) Clinica Medikali, un an de la deschidere. Strategia...
02.10.2023, 15:51 139

Capacitatea de a armoniza cu succes tehnologia şi spaţiul ambiental a adus beneficii nu doar pentru experienţa pacienţilor din Clinica Medikali, dar a făcut ca la doar un an de la înfiinţare, aceasta să devină un loc în care profesionişti de marcă din domeniul medical să îşi dorească să activeze.

Cea de-a 9-a ediţie a Building HEALTH Bucharest International Forum 2023, un eveniment de referinţă dedicat construcţiilor din sănătate, a avut ca temă "Spitale pregătite pentru viitor". Conferinţa care a avut loc weekendul trecut în Bucureşti a adus în prim plan inovaţia şi calitatea în domeniul medical, teme care stau la baza strategiei şi viziunii Clinicii Medikali.

La doar un an de când şi-a deschis porţile, clinica Medikali, al cărei fondator este medicul Dr. Adina Negoiţă, se remarcă deja prin servicii medicale la standarde internaţionale, consolidându-şi reputaţia de pionier în sănătatea viitorului. Medikali a însemnat o investiţie de peste 2,8 milioane de Euro în infrastructură medicală şi ambientală modernă, un exemplu al modului în care designul spaţiului medical poate influenţa pozitiv experienţa pacientului şi procesul de vindecare. Prima premisă care a stat la baza strategiei noii clinici a avut în vedere sinergia dintre calitatea actului medical şi calitatea spaţiului medical, astfel că a fost proiectată ca un spaţiu care inspiră confort şi încredere, în care pacienţii se simt în siguranţă şi bineveniţi.

Designul clinicii nu se rezumă doar la aspectul estetic, ci are un impact direct asupra stării de bine a pacientului şi influenţează procesul de vindecare. Misiunea clinicii Medikali este de a transforma experienţa pacientului într-un moment unic şi memorabil, oferind îngrijire medicală de excepţie cu o abordare centrată pe pacient. Tocmai de aceea, în procesul de proiectare, Clinica Medikali a căutat şi implementat cu succes exemple de bune practici la nivel internaţional, adaptându-le la nevoile şi cerinţele  pacienţilor din România. Acest proces a implicat schimbarea unor obiceiuri şi fluxuri de lucru pentru a ţine pasul cu evoluţiile din domeniul medical internaţional”, a declarat Directorul General Medikali, Veronica Spiridon, în cadrul conferinţei Building HEALTH.

Digitalizare în beneficiul pacienţilor

Clinica Medikali se evidenţiază şi prin adoptarea tehnologiei şi digitalizării în beneficiul pacienţilor. Astfel, pacienţii au acces la contul lor şi dosarul electronic direct de pe telefon, având astfel control asupra propriilor date de sănătate. De asemenea, se oferă posibilitatea furnizării feedback-ului în timp real cu privire la calitatea serviciilor medicale şi interacţiunile cu personalul. Designul clinicii se remarcă prin conceptul vizual în cromatici diferite, adaptate fiecărui etaj şi spaţiu în parte. Astfel, au fost create spaţii prietenoase destinate pediatriei similare cu zonele de joacă, pentru a face experienţa copiilor mai plăcută şi mai puţin intimidantă. La etajul dedicat kinetoterapiei pediatrice, au fost introduse elemente care inspiră dinamism şi mişcare, pentru a contribui la recuperarea copiilor. De asemenea, zonele adiacente, precum fizioterapia şi masajul, au fost configurate pentru a crea o atmosferă relaxantă, contribuind astfel la vindecarea şi recuperarea mai rapidă.

Accent pe satisfacţia angajaţilor

A doua premisă esenţială a strategiei Medikali este accentul pus pe satisfacţia angajaţilor. Astfel, sub coordonarea medicului şi fondatorului Dr. Adina Negoiţă, medicii şi personalul medical au la dispoziţie nu doar tehnologie de ultimă generaţie, ci şi un mediu de lucru modern. ”Capacitatea de a armoniza cu succes tehnologia şi spaţiul ambiental reprezintă un aspect crucial pentru un business sănătos şi credem că a contribuit la succesul nostru de a atrage profesionişti de top din domeniul medical”, a completat reprezentantul Medikali.

Situată în zona Pallady, clinica dispune de peste 1.500 de metri pătraţi de infrastructură medicală şi ambientală complet modernă şi adaptată, contribuind astfel la dezvoltarea serviciilor de sănătate din România. Clinica oferă peste 25 de specialităţi medicale de ambulatoriu de specialitate, un centru de recuperare medicală pentru adulţi şi copii, un centru de radiologie şi imagistică medicală, precum şi echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie. Investiţia în echipamente medicale specifice a implicat colaborarea cu parteneri de top, atât din ţară, cât şi din străinătate.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO