Companii

Orco negociaza o achizitie pe piata hoteliera

09.12.2005, 19:23 23

Dezvoltatorul imobiliar ceh Orco Property Group a anuntat ca va intra pe piata din Romania in 2006. Orco poarta negocieri pentru achizitionarea unui apart - hotel in Bucuresti pentru aproximativ 10 milioane de euro, potrivit lui Ales Vobruba, vicepresedinte al companiei, citat de portalul ungar Portfolio.

Reprezentantii Orco nu au dat alte detalii, inclusiv care ar fi locatia vizata. Conceptul de hotel "extended-stay" ( apart - hotel - n.r.) presupune camere de hotel amenajate asemanator unor apartamente normale, cu bucatarie si care sunt menite sa creeze impresia clientului ca si-a inchiriat propria casa.

In Bucuresti, singura locatie operata in intregime in acest sistem ar fi Centre Ville ApartHotel, detinuta de catre compania Bucuresti Turism, potrivit ultimelor informatii disponibile.

Reprezentantii Bucuresti Turism afirma ca nu au avut deloc discutii cu cehii.

Pentru renovarea Centre Ville ApartHotel si a restaurantului Le Bistro, din acelasi complex, Bucuresti Turism a investit 1,7 milioane de euro. Totodata, spaniolii de la Hercesa Imobiliare au anuntat o investitie de 6 milioane de euro in renovarea vechiului hotel Cismigiu din care o parte va fi transformata intr-un apart-hotel.

Hotelurile de tip extended-stay sunt proiecte care lipsesc din pietele est-europene, a declarat Ales Vobruba, potrivit sursei citate.

Pentru 2006, compania mai are in plan intrarea pe piata hoteliera extended-stay in Ucraina, Bulgaria si Serbia.

Orco a fost una dintre primele companii care au introdus pe piata sistemul extended-stay in Praga, unde are acum patru astfel de locatii, si intentioneaza sa se extinda in alte tari, piata ceha fiind deja saturata.

Vobruba a adaugat ca portofoliul imobiliar al companiei se situa in jurul a 250-300 milioane de euro si ca estimeaza ca vor atinge pragul de 600 milioane de euro pana la finalul lui 2005. Totodata, compania se asteapta sa detina un portofoliu de 1 miliard de euro pana in 2007.

Luna trecuta, societatea de investitii Morgan Stanley a achizitionat aproximativ 4% din compania Orco, pentru 15 milioane de euro, si a subscris inca 15 milioane de euro in fondul de investitii al Orco.

Orco planuieste sa investeasca si in Polonia si Ungaria in 2006. Anul acesta, compania a achizitionat cladirea bursei din Budapesta, iar fondul de investitii al Orco va incheia inca doua achizitii, a mai mentionat oficialul citat. In Varsovia, compania planuieste sa construiasca o cladire de 10.000 de metri patrati, care va fi un turn rezidential de lux.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO