Companii

Optical Investment Group, deţinut de fondul de investiţii Innova, estimează afaceri de peste 135 mil. lei la finalul anului, plus 30%. Compania operează cea mai extinsă reţea de optică medicală din ţară, cu o cotă de piaţă de 10%

Raluca Cîmpianu, CEO Optical Investment Group

Raluca Cîmpianu, CEO Optical Investment Group

Autor: Cristina Bellu

19.07.2021, 11:32 601

Optical Investment Group (OIG), deţinut de fondul de investiţii Innova, estimează afaceri de peste 135 mil. lei la finalul anului, în creştere cu 30% faţă de 2020, când cifra de afaceri consolidată a companiilor încorporate în OIG a trecut de 105 mil. lei.

”În 2021, vom continua consolidarea reţelei de retail de optică medicală existente, urmărind o creştere a afacerilor de 30%” , spune Raluca Cîmpianu, CEO al Optical Investment Group.

În iulie 2019, fondul de investiţii polonez a preluat cei mai mari doi jucători de pe piaţa de optică medicală - companiile Optical Network şi Optiplaza, procesul de fuziune prin absorbţie fiind finalizat în luna mai a acestui an.

În urma preluării,  OIG a ajuns să deţină cea mai mare reţea de optică medicală din România, cu o cotă de piaţă de aproximativ 10% şi 102 magazine în 29 de localităţi din ţară: 77 de magazine OPTIblu, 23 magazine Optiplaza şi 2 magazine de nişă pe segmentul premium market, sub numele O51, în Bucureşti.

“Fuziunea transformă Optical Investment Group într-o organizaţie competitivă, flexibilă, bine poziţionată pentru o creştere accelerată şi solidă din punct de vedere financiar, cu o mare capacitate de a face faţă provocărilor aduse de pandemie şi a celor de pe piaţa de optică medicală din România”, spun reprezentanţii companiei.

Până în luna august 2020, reţeaua Optical Investment Group deţinea 5 lanţuri de magazine – OPTIblu, Klarmann, O51(Optical Network) şi Optiplaza şi Optica Express (Optiplaza). La sfârşitul lunii septembrie 2020, s-a finalizat procesul de rebranding al magazinelor în urma căruia au rămas 3 lanţuri de magazine: Optiblu, Optiplaza şi O51.

În acest moment, Optical Investment Group are 700 de angajaţi şi peste 150.000 de clienţi fideli activi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO