Companii

Oprescu se gândeşte să transforme centrul vechi din Capitală în patrimoniu UNESCO

Oprescu se gândeşte să transforme centrul vechi din Capitală în patrimoniu UNESCO

Autor: Andreea Mioara Neferu

05.03.2012, 17:51 480

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, ia în calcul includerea centrului vechi al Capitalei în patrimoniul UNESCO, după exemplul oraşului Berna.

Aflat într-o vizită oficială în Elveţia, Oprescu i-a cerut omologului său de la Berna, Alexander Tschäppät, să-i explice modalităţile prin care primăria participă la prezervarea patrimoniului cultural şi istoric.

Tschäppät a declarat că, prin includerea centrului vechi al Bernei în patrimoniul UNESCO, gradul de responsabilizare al proprietarilor de clădiri din zona respectivă a crescut considerabil, fără niciun fel de implicaţii de natură financiară, precum acordarea de subvenţii.

"O astfel de abordare merită a fi avută în vedere şi pentru Bucureşti (...). În această perioadă, poate mai mult decât oricând, este vremea oraşelor şi a colaborărilor dintre acestea în găsirea de soluţii comune, la probleme comune, ştiut fiind că, uneori, punţile dintre comunităţi se pot lega mai repede şi pot fi mai trainice decât cele dintre guverne", a spus Oprescu.

Totodată, primarul Capitalei a arătat că vrea să beneficieze de experienţa Bernei în domeniul incinerării deşeurilor menajere, avantajele acestei metode fiind deja recunoscute.

Oprescu l-a invitat pe Tschäppät să asiste pe 9 mai 2012 la finala Europa League ce va abea loc pe Arena Naţională.

"Premiaza cel mai frumos an din ultimii 20 si sarbatoreste istoria alaturi de Mediafax!"

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO