Companii

Operatorul Plus Discount aduce 100 mil. euro la capital

07.04.2008, 20:20 13

Compania Pludi Market, care opereaza reteaua de magazine discounter Plus, isi va majora capitalul social cu 100 mil. euro, prin aport in numerar al principalului actionar, societatea Charlotte Verwaltungs-und Beteiligungs. Magazinele Plus Discount de pe piata locala sunt detinute de grupul german de retail Tengelmann.
Planurile de expansiune ale retelei Plus in Romania vizeaza un numar total de 120 de unitati pana in 2009/2010, potrivit ultimului raport financiar al grupului. Investitia medie intr-o noua unitate este de 1,5 mil. euro.
Reteaua numara in prezent 50 de magazine cu o suprafata de vanzare totala de aproximativ 52.000 de metri patrati. Compania si-a mai planificat investitii de circa 20 mil. euro in al doilea sau centru logistic localizat in Transilvania.
Pe piata locala, Plus Discount si-a separat la inceputul acestui an operatiunile de comert de gestiunea imobiliarelor, prin infiintarea unei companii, Pludi Market SRL. In urma acestei reorganizari, compania Plus Discount SCS, creata in momentul intrarii pe piata a retelei Plus, reprezinta divizia de imobiliare a subsidiarei locale.
Tot la inceputul acestui an, reprezentantii Tengelmann au anuntat ca nu vor renunta la magazinele de discount din Romania, desi in Europa retailerul si-a vandut aproape toate operatiunile de pe segmentul discounterelor, in cadrul unui proiect de reorganizare a activitatilor.
Plus Discount SCS Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 126,5 mil. euro in anul fiscal incheiat la 30 aprilie 2007, avand la acel moment 39 de magazine deschise, totalizand o suprafata de vanzare de 40.600 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO