Companii

Operatorul Mega Image recruteaza 600 de oameni

Operatorul Mega Image recruteaza 600 de oameni
27.05.2010, 23:12 43

Grupul belgian Delhaize, operatorul Mega Image - cel mai marelant de supermarketuri din Bucuresti - recruteaza, in acest an 600de oameni, in special in Capitala, pentru 13-15 deschideri demagazine noi.

Compania a finalizat recent al treilea proiect de expansiune dinacest an, in cartierul bucurestean Crangasi, in urma uneiinvestitii estimate de ZF la circa un milion de euro. Magazinul areo suprafata de vanzare de 900 de metri patrati si 50 de angajati,potrivit datelor Mega Image.

"Cu 8 magazine noi in Bucuresti in ultimele 8 luni, Mega Imagecontinua expansiunea agresiva pentru acoperirea tuturor zonelor dinBucuresti. Vom mai deschide in acest oras inca 5 noi spatii pana lafinalul lunii august, dintre care 3 magazine Mega Image si douaunitati Red Market, urmand sa adaugam acestora inca 5-7 magazinenoi din august pana la finalul lunii decembrie 2010", au declaratreprezentantii Delhaize.

Compania opereaza in acest moment 55 de magazine, dintre care 49de supermarketuri Mega Image.

Belgienii au adus pe piata locala o retea noua la finele anuluitrecut, Red Market, pentru a ataca segmentul comertului cudiscount. Pana acum, retailerul a deschis 6 unitati Red Market, iarplanurile pe termen lung vizeaza dezvoltarea retelei pana la 200 deunitati.

In acelasi timp, Delhaize a mizat pe o politica de reduceri depreturi in magazinele Mega Image in ultimul an, cand a anuntatajustarea in jos a preturilor la 3.000 de produse dintr-o ofertatotala de circa 8.000 de articole listate in retea.

Reprezentantii Mega Image au mai precizat ca magazinele operatede Delhaize la nivel local au o medie lunara de 3 milioane declienti, ceea ce reprezinta un flux saptamanal de 14.000 de clientipe magazin sau aproape 2.000 de bonuri de casa zilnic.

Spre comparatie, un hipermarket din Bucuresti inregistreazazilnic un flux mediu de 7.000-10.000 de clienti, in conditiile incare suprafata de vanzare si numarul de produse listate sunt depatru ori mai mari decat un supermarket, potrivit datelor dinpiata.

Atat Mega Image, cat si ceilalti doi jucatori mari din piatasupermarketurilor - Billa si Carrefour Market - au acceleratexpansiunea in ultimul an, in conditiile in care pe piata au aparutspatii noi, eliberate de retele mai mici sau de alte formate decomert, precum si oportunitati mai mari de achizitii demagazine.

Delhaize a avut anul trecut afaceri estimate la circa 150 mil.euro la nivel local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO