Companii

Operatorul grec de cinematografe Odeon intra pe piata locala

14.06.2007, 19:16 127

Operatorul grec de cinematografe Odeon, care detine 85 de ecrane si peste 9.000 de locuri in sali de cinema din Grecia, va intra pe piata locala printr-o investitie de 20 de milioane de euro in opt sali de cinema ce urmeaza sa fie deschise in cadrul centrului comercial Polus Center, din Cluj.
Investitia Odeon la Cluj va genera aproximativ 110 locuri de munca, potrivit Irinei Crisan, director general al Odeon Cineplex, filiala din Romania a companiei grecesti. Proiectul de la Cluj va avea o suprafata totala de aproape 3.000 de metri patrati si va include patru multiplexuri, cu o capacitate totala de 1.640 de locuri.
Potrivit reprezentantilor Odeon Cineplex, operatorul intentioneaza sa deruleze proiecte similare la Pitesti, Galati si Constanta.
Reprezentantii TriGranit Development Corporation, dezvoltatorul Polus Center din Cluj, au anuntat si semnarea contractului cu operatorul hipermarketurilor Carrefour, care va deschide in cadrul centrului comercial clujean un magazin de 8.000 de metri patrati. Carrefour va angaja aproximativ 630 de persoane. Retailerul francez a anuntat ca pentru acest an este prevazuta deschiderea a trei noi magazine si ajungerea la un numar de 5.700 de angajati. In prezent, Carrefour detine 7 hipermarketuri in Romania, investitia totala cifrandu-se la aproximativ 200 mil. euro. Reprezentantii Carrefour au declarat ca investitia de la Cluj se va situa intre 25 si 40 mil. euro, iar traficul estimat de clienti va fi de aproximativ 8.000 de tranzactii pe zi. "Acesta este traficul pe care il inregistram in celelalte locatii ale noastre intr-o zi normala. Exista insa si magazine, cum sunt cele din Bucuresti, in care traficul poate sa fie si de 17.000 de clienti pe zi", a declarat pentru ZF Transilvania Gabriel Cubantov, director al hipermarketului Carrefour din Cluj-Napoca. El a mai spus ca proiectele Carrefour pentru anul viitor prevad deschiderea a inca cinci magazine in Oradea, Arad, Pitesti, Suceava si Bucuresti.
Polus Center include 60.000 de metri patrati disponibili, iar printre companiile care au incheiat deja contracte se numara Sephora, Marks&Spencer, KFC, Mango, Zara, LeeCooper sau Yves Rocher.
Valoarea totala a investitiei in Polus Center Cluj a fost de 140 mil. euro, iar anul trecut TriGranit Development Corporation a vandut complexul comercial Polus Center fondului austriac de investitii Immoeast, valoarea tranzactiei fiind de 210 mil. euro. In urma acestei tranzactii TriGranit se va ocupa in continuare de lucrarile de constructie si de administrare ale mall-ului, Immoeast urmand sa fie proprietarul si beneficiarul chiriilor percepute in Polus Center Cluj. TriGranit este o companie integrata de investitii, dezvoltare si management imobiliar, cu operatiuni in 11 tari din Europa Centrala si de Est si cu un portofoliu de investitii de peste 8 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO