Companii

OMV a angajat unul din avocatii statului cu care a negociat achizitia Petrom

07.02.2005, 00:00 62

Noua conducere a Petrom, instalata dupa preluarea companiei de catre austriecii de la OMV, l-a numit recent in fruntea Directiei Juridice pe Marian Dinu, avocat care a facut parte din echipa Linklaters ce a asigurat consultanta juridica statului roman la privatizarea firmei petroliere.
Marian Dinu, 31 de ani, este avocat specializat pe zona de corporate si finance si a ocupat anterior pozitia de managing associate in cadrul biroului din Bucuresti a firmei britanice de avocatura Linklaters.
"Pozitia de conducere a Directiei Juridice era vacanta, iar Marian Dinu a fost angajat in baza unui contract de management", a precizat pentru Ziarul Financiar Gheorghe Constantinescu, directorul general al Petrom.
Dinu s-a implicat in dosarul tranzactiei Petrom - OMV inca din 2003, facand parte din echipa de negociere a statului roman. In acest context, austriecii de la OMV l-au remarcat si l-au recrutat pentru a conduce Directia Juridica a companiei.
Linklaters a asigurat consultanta juridica a vanzatorului in cadrul procesului de privatizare, la finalul caruia OMV a preluat 51% din Petrom pentru 1,5 mld. euro.
Marian Dinu a fost numit pe 17 ianuarie pe pozitia de general counsel la Petrom, in conditiile in care anterior a lucrat timp de cinci ani la birourile din Londra si Bucuresti ale Linklaters, firma care face parte din asa - numitul "Magic Circle", ce reuneste topul caselor de avocatura din Londra.
Dinu a fost implicat si in alte tranzactii importante, inclusiv cea prin care gigantul american din domeniul IT - Microsoft, a cumparat in 2003 tehnologia antivirus RAV de la compania romaneasca GeCAD Software.
Petrom si-a schimbat la mijlocul lunii ianuarie conducerea, in care oamenii numiti de noul actionar majoritar OMV ocupa pozitii - cheie. Recent, compania a anuntat schimbarea politicii de preturi la carburanti in functie de cotatiile internationale, ceea ce echivaleaza cu o liberalizare a pietei de profil.
Reprezentantii companiei au anuntat la finele saptamanii trecute a doua reducere de preturi "la pompa" in ultimele doua saptamani, determinata de alinierea la cotatiile internationale ale produselor petroliere si la mediul concurential local.
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO