Companii

Omul de afaceri clujean Ioan Tecar revizuieste in scadere la 100 mil. euro bugetul din acest an ca urmare a declinului din metalurgie si constructii

26.11.2008, 15:21 56

Grupul MG-Tec din Dej cu activitati preponderente in domeniul constructiilor estimeaza ca va realiza anul viitor o cifra de afaceri de aproximativ 105 mil. euro, in crestere cu doar 5% fata de vanzarile preconizate pentru acest an.

Porivit celor mai recente estimari ale conducerii grupului clujean, MG-Tec Grup va realiza in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 100 de milioane de euro, cu 10% mai mica decat erau estimarile initiale.
"Chiar daca estimam la inceputul anului o cifra de afaceri la nivel de grup de aproximativ 110 mil. euro, datorita crizei financiare care afecteaza in prezent o parte din firmele membre ale MG-Tec Grup, suntem nevoiti sa revizuim estimarile initiale in scadere cu 10%. Cele mai afectate sunt firmele membre ale MG-Tec Grup din domeniul metalurgiei si cele cu activitati de constructii", a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Tecar, presedintele MG-Tec Grup.
In primul semestru din acest an la nivel de grup s-a inregistrat o cifra de afaceri totala de aproximativ 60 de milioane de euro, in crestere cu 25% fata de perioada similara de anul trecut.   
Potrivit presedintelui MG-Tec Grup, in ceea ce priveste activitatea companiei Pehart Tec, producator de hartie tissue, vanzarile firmei se afla in continuare pe un trend pozitiv, efectele crizei financiare nefiind resimtite inca in domeniul hartiei tissue. "Pana acum afacerile companiei noastre nu au fost afectate de criza financiara, astfel ca nu am concediat niciun angajat si nici nu intentionam sa disponibilizam oameni in perioada urmatoare de timp. Estimez ca aceasta criza financiara va dura cel mult pana in primavara anului viitor", a declarat pentru ZF Transilvania Vasile Ilies, directorul general al companiei Pehart Tec, companie membra a MG-Tec Grup Dej.
MG-Tec Grup este format din 14 firme, iar aproximativ 55% din totalul vanzarilor pe grup sunt realizate de compania Metalicplas Impex, firma specializata in prelucrarea sarmei laminate. O contributie importanta in evolutia afacerilor grupului de firme din Dej este realizata de compania Pehart Tec din Petresti. Conducerea Pehart Tec estimeaza o cifra de afaceri pentru acest an de peste 20,7 mil. euro.
In acest an MG-Tec Grup a finalizat o investitie de peste 8 mil. euro intr-o linie de productie si zincare termica a panourilor de gard bordurat in cadrul companiei Metalicplas Impex din Dej.
Investitia a fost realizata in urma contractarii unui credit bancar de peste
6,4 mil. euro, iar acest proiect va duce, conform reprezentatilor grupului clujean, la cresterea capacitatilor de productie pentru panourile de gard cu 500% fata de capacitatea existenta, cu 49% la plasa impletita si cu 12% pentru productia de cuie.
"Politica noastra este de a reinvesti profiturile obtinute in cadrul tuturor firmelor componente ale grupului, iar in ultimii trei ani nu s-au acordat dividende la nicio societate. Dezvoltarea grupului va continua si in urmatoarea perioada de timp odata cu demararea in acest an a unei alte investitii in valoare de aproximativ 26 mil. euro", a declarat Ioan Tecar, presedintele MG-Tec Grup.
Programul de investitii prevede achizitionarea unei masini tissue care sa produca 100 de tone de hartie pe zi, astfel incat compania Pehart Tec din Petresti sa ajunga la o capacitate de productie lunara de 3.000 de tone, fata de 1.700 de tone productie lunara in prezent.
Un alt proiect investitional prevede achizitionarea si montarea unei noi linii pentru obtinerea rolelor de hartie igienica si a prosoapelor de bucatarie, iar capacitatea acestei masinarii va fi de aproximativ 30 de tone pe zi.
Potrivit reprezentantilor MG-Tec Grup, punerea in functiune a noii linii pentru obtinerea rolelor de hartie igienica si a prosoapelor de bucatarie este prevazuta pentru luna februarie a anului 2009, iar odata cu finalizarea investitiei costurile de productie ale companiei Pehart Tec vor scadea cu 60%.
MG-Tec Grup detine 14 companii, dintre care cele mai importante sunt: Metalicplas Impex, Metalicplas-Distribution, Pehart Tec, Samus Constructii, Izo Tec, Termo Tec, Terminvest,   Tecar San, Expo Autotec Dej, Elit Media Advertising.
MG-Tec Grup este o afacere de familie demarata in urma cu 15 ani de Ioan si Irina Tecar.
Prima companie infiintata din grup este Metalicplas Impex, iar asociatul unic al grupului este omul de afaceri Irina Tecar cu o participatie de 80% in fiecare din cele 14 firme din grup.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO