Companii

Oliver Blume, preşedintele Porsche a răspuns unei întrebări ZF: Porsche continuă recrutările pentru birourile de inginerie din România şi pregăteşte electrificarea gamei inclusiv cu ingineri români

Oliver Blume, preşedintele Porsche a răspuns unei...

Autor: Bogdan Alecu

14.03.2023, 00:07 1119

Porsche pregăteşte cinci noi maşini electrice care vor fi lansate în următorii 3-4 ani, iar la softwareul acestora vor lucra inclusiv inginerii români ai Porsche Engineering din Cluj şi Timişoara.

„Suntem mulţumiţi de biroul din România. Munca lor este importantă, motiv pentru care vom continua recrutările acolo pentru a merge mai departe cu expansiunea. Vorbim despre programe software cu independenţă ridicată şi contribuţie mare în cadrul Porsche Engineering“, a spus Oliver Blume, preşedintele boardului executiv al Porsche şi care mai deţine şi funcţia de CEO al Grupului Volkswagen, la o întrebare adresată de ZF cu privire la activitatea biroului de inginerie al Porsche din România, în cadrul conferinţei anuale în care au fost prezentate rezultatele financiare ale companiei.

Divizia locală de inginerie a mărcii Porsche a anunţat în vara anului 2021 deschiderea unui al doilea birou în România la Timişoara pentru a extinde reţeaua de centre de inovaţie pentru dezvoltarea vehiculelor inteligente şi conectate ale viitorului, unde planul era la acea vreme pentru peste 200 de ingineri.

Noul birou extinde şi complementează competenţele digitale ale biroului din Cluj, deschis în 2016, unde lucrează deja alţi 250 de ingineri.

„Prin proiectul Road to 20 vrem în continuare să creştem, să investim în dezvoltarea softwareului, a tehnologiilor bateriilor şi mizăm pe creşterea numărului angajaţilor. Vom folosi inclusiv inteligenţa artificială pentru a fi mai eficienţi“, a explicat Oliver Blume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO