Companii

Octavian Radu vrea sa concureze Zara in Europa de Est cu 100 de magazine sub brand Debenhams

Octavian Radu vrea sa concureze Zara in Europa de Est cu 100 de magazine sub brand Debenhams

Octavian Radu, proprietarul RTC Group: Speram ca in zece ani sa avem peste 100 de magazine Debenhams operate de noi si sa generam rulaje de peste jumatate de miliard de euro.

22.02.2010, 23:08 55

Octavian Radu, proprietarul grupului RTC, care detine divizia defashion Rafar, a conturat un plan optimist pentru urmatorii zeceani pentru brandul de imbracaminte si accesorii Debenhams: vrea 100de magazine in 14 tari din Europa care sa-i aduca afaceri de 500 demilioane de euro.

Omul de afaceri a preluat recent dreptul de franciza a grupuluibritanic Debenhams pentru alte 11 tari din Europa Centrala si deEst, dupa ce in 2007 a inceput sa opereze aceasta marca, detinandfrancize pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

"Speram ca in zece ani sa avem peste 100 de magazine Debenhamsoperate de noi si sa generam rulaje de peste jumatate de miliard deeuro", a declarat Octavian Radu, presedintele grupului RTC.

Debenhams ar putea deveni astfel un competitor important pentruZara, unul dintre cei mai cunoscuti retaileri din lume, care are100 de magazine in tari din Europa Centrala si de Est ca Austria,Belgia, Croatia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Polonia,Ucraina, Muntenegru si Romania.

Compania anunta ca intrarea pe cele 11 piete noi se va face pemasura ce compania va identifica proiecte comerciale potrivitepentru conceptul Debenhams, dar reprezentantii grupului nu au doritsa precizeze exact cele 11 piete pe care ar urma sa intre. Inmedie, un magazin Debenhams se intinde pe o suprafata de 2.000 demetri patrati.

"Businessul dezvoltat de RTC a avut o crestere foarte bunaintr-o perioada scurta de timp. In plus, partenerul nostru dinRomania este plasat ideal pentru expansiune regionala. In ceea cepriveste expansiunea Debenhams, decizia noastra este aceea de afolosi modelul de franciza in regiunile unde nu avem expertiza",spune Francis McAuley, International Director la Debenhams.Jucatorul se afla deja in negocieri cu mai multi dezvoltatori decentre comerciale "capabile sa asigure un trafic constant".

"Anul acesta intentionam sa deschidem intre trei si cinciunitati, dinamica fiind mult mai mare in anii urmatori", afirmaRamona Stanciulescu, CEO-ul Rafar.

In prezent, Rafar opereaza 26 de magazine sub branduri caDebenhams, Aldo, Olsen, Mandarina Duck, Kipling si Bijoux Terner,cu o suprafata de peste 15.000 de metri patrati. Cea mai importantamarca a companiei, Debenhams, are deja sapte magazine in Romania siRepublica Moldova, cel mai nou magazin urmand sa fie deschis incentrul comercial Sun Plaza din zona Berceni din Capitala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO