Companii

Obiectiv pentru Castel Jidvei: 2 mil. dolari

16.12.2002, 00:00 67

Compania Jidvei estimeaza sa incaseze anul viitor peste doua milioane de dolari din vanzarea a 200.000 de sticle dintr-o noua colectie, denumita Castel Jidvei, care cuprinde vinuri albe invechite la sticla pentru o perioada de minim trei ani.
Vinurile vor fi livrate in sticlele originale in care s-a facut invechirea, buteliile urmand sa fie inseriate. Potrivit oficialilor Jidvei, pentru prepararea acestor vinuri s-au selectat strugurii din anii cu recolte de exceptie, pentru vinificare colectandu-se numai mustul ravac - mustul obtinut doar prin zdrobire, fara presare.
Colectia va cuprinde cinci soiuri: Sauvignon Blanc - demisec, Feteasca Alba - dulce, Feteasca Regala, Muscat Ottonel si Gewurztraminer, demidulci.
Compania Jidvei a fost preluata in 1999 de omul de afaceri Claudiu Necsulescu din Constanta. Jidvei estimeaza o cifra de afaceri de circa 13 milioane de dolari in acest an, in crestere cu 8% fata de anul trecut. In 2001, compania a vandut peste 11,5 milioane butelii de vin, sampanie si vinars.  Investitiile facute de actualii proprietari in podgorie, echipamente de procesare a vinului si distributie se apropie de patru milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO