Obiectiv pentru Castel Jidvei: 2 mil. dolari

Autor: Sorin Elisei 16.12.2002

Compania Jidvei estimeaza sa incaseze anul viitor peste doua milioane de dolari din vanzarea a 200.000 de sticle dintr-o noua colectie, denumita Castel Jidvei, care cuprinde vinuri albe invechite la sticla pentru o perioada de minim trei ani.
Vinurile vor fi livrate in sticlele originale in care s-a facut invechirea, buteliile urmand sa fie inseriate. Potrivit oficialilor Jidvei, pentru prepararea acestor vinuri s-au selectat strugurii din anii cu recolte de exceptie, pentru vinificare colectandu-se numai mustul ravac - mustul obtinut doar prin zdrobire, fara presare.
Colectia va cuprinde cinci soiuri: Sauvignon Blanc - demisec, Feteasca Alba - dulce, Feteasca Regala, Muscat Ottonel si Gewurztraminer, demidulci.
Compania Jidvei a fost preluata in 1999 de omul de afaceri Claudiu Necsulescu din Constanta. Jid vei estimeaza o cifra de afaceri de circa 13 milioane de dolari in acest an, in crestere cu 8% fata de anul trecut. In 2001, compania a vandut peste 11,5 milioane butelii de vin, sampanie si vinars.  Investitiile facute de actualii proprietari in podgorie, echipamente de procesare a vinului si distributie se apropie de patru milioane de dolari.