Companii

O româncă de 39 de ani, şefă peste afacerile Avon din opt ţări. Portofoliul de vânzări depăşeşte 1,3 miliarde de dolari

O româncă de 39 de ani, şefă peste afacerile Avon din...

Autor: Cristina Roşca

02.02.2014, 12:55 2487

Angela Creţu (39 de ani), care în ultimii trei ani a condus din poziţia de group vicepreşedinte Avon Europa de Est, un business alcătuit din şapte pieţe evaluat la circa 1 mld. dolari, va prelua şi conducerea Avon Turcia, urmând a se muta timp de doi ani la Istanbul. Businessul Avon în Turcia este de circa 300 mil. dolari pe o piaţă a produselor cosmetice de 2,8 mld. dolari.

„De la 1 februarie încep un nou capitol (în carieră - n.red.), voi adăuga la regiunea Europa de Est  pe care o conduc şi Avon Turcia şi mă voi muta la Istanbul. Timp de doi ani voi profita de această şansă pentru a cunoaşte o nouă cultură şi pentru a câştiga noi perspective în business.“ Turcia este o ţără cu o suprafaţă de peste trei ori mai mare ca a României şi cu o populaţie de 77 de milioane de locuitori, dar a cărei monedă s-a depreciat cu peste 30% în ultimul an faţă de dolar.

Potrivit ultimului raport financiar al Avon – aferent trimestrului trei din 2013 – veniturile companiei în Turcia s-au redus cu 13% în contextul scăderii numărului de reprezentanţi. Declinul  a fost compensat parţial de creşterea în valoare a comenzilor. Potrivit aceluiaşi raport, şi vânzările Avon în Rusia – principala piaţă dintre cele aflate în portofoliul Angelei Creţu – au scăzut însă cu 4%.

Piaţa din Turcia va fi a opta din portofoliul Angelei Creţu, care mai conduce operaţiunile Avon din Rusia, Ucraina, Georgia, Kazahstan, Kîrgîzstan, Belarus şi Mongolia.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO