Companii

O nouă tranzacţie în sănătate: Linde Gaz a băut palma cu Gemisa pentru afacerea de asistenţă la domiciliu Oxigen Plus

O nouă tranzacţie în sănătate: Linde Gaz a băut palma cu Gemisa pentru afacerea de asistenţă la domiciliu Oxigen Plus

Autor: Ioana David

22.03.2012, 00:04 630

Linde, cea mai mare companie din lume din domeniul gazelor industriale, prezentă pe piaţa locală prin Linde Gaz Ro­mânia, cu un rulaj de circa 100 mil. euro în 2010 a achiziţionat Oxigen Plus, furnizor de servicii de asistenţă la domi­ciliu a bolnavilor respiratori, tranzacţia fiind finalizată în decembrie 2011. Valoarea deal-ului nu a fost făcută publică.

Linde Gaz România are şi o divizie de healthcare specializată pentru piaţa gazelor medicale, iar Oxigen Plus reprezintă un business de 10,3 mil. lei (2,44 mil. euro) în 2011, este o companie activă pe piaţa din România din 2004, care oferă servicii medicale dedicate tratării bolnavilor care exclud spitalizarea.

Anterior, Oxigen Plus se afla în portofoliul companiei de investiţii Gemisa Investments, controlată de oamenii de afaceri Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Robert. Aceştia împreună cu Michel Eid sunt acţionarii A&D Pharma, cel mai mare grup din industria locală a medicamentelor.

99,999% din acţiunile Oxigen Plus au fost achiziţionate de Linde Gaz România, respectiv 0,001% de către Commercium Immobilien Beteiligungs GmbH, companie deţinută tot de Linde Group. Pe site-ul Gemisa, afacerea Oxigen Plus este trecută la exit-uri.

În acest fel, Gemisa a bifat a doua vânzare într-o perioadă extrem de scurtă de timp, după ce la începutul anului a vândut două clinici Diagnosis către Anima, clinici deţinute de A&D Pharma.

"Pentru noi, achiziţia Oxigen Plus este o acţiune firească şi în linie cu strategia de dezvoltare a Linde în România. (...) Este o decizie strategică în contextul dezvoltării ariei de expertiză a Linde Group în România", a spus Iulia Oprea, healthcare manager al Linde Gaz România.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, Linde Gaz România a avut în 2010 o cifră de afaceri de 101 mil. euro. Compania se află pe locul 66 în Topul Celor Mai Valoroase Companii din România, realizat de ZF în colaborare cu casa de investiţii Capital Partners, cu o valoare de 182 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO