Companii

O nouă companie pe lista de achiziţii. Smithfield a început demersurile pentru a prelua un producător de carne care face marcă proprie pentru retaileri

O nouă companie pe lista de achiziţii. Smithfield a...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

23.11.2022, 00:05 574

Smithfield Europa, subsidiară a companiei americane Smithfield Foods, a încheiat un acord de achiziţie a societăţii Goodies Meat Production SRL, un producător român de preparate din carne sub marcă proprie pentru canalul de retail. Goodies Meat Production SRL este o companie controlată de Adrian Neniţă (50% din părţile sociale) şi Mihail Gabriel Cîmpeanu (50%), conform datelor de pe confides.ro. În 2021, Goodies Meat Production a avut o cifră de afaceri de179 de milioane de lei (36 mil. euro), un profit de 21,7 mil. lei şi un număr mediu de 280 de angajaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Tranzacţia se va face prin intermediul companiei sale locale de preparate din carne Elit, situată în judeţul Alba. Acordul de achiziţie este supus aprobării autorităţilor de reglementare competente din România, inclusiv a Consiliului Concurenţei. „Sunt convins că societatea Goodies va aduce o contribuţie valoroasă la îndeplinirea cu succes a obiectivelor noastre de afaceri“, a spus Voicu Vuşcan, administrator Elit, companie cu afaceri de circa 128 mil. euro în 2021.

Compania produce peste 30.000 de tone de preparate din carne pe an şi are peste 2.000 de angajaţi. În schimb, Goodies Meat Production SRL Goodies Meat Production are o fabrică în judeţul Prahova şi are o capacitate de producţie de 20.000 tone/an şi este specializată în producţia de mărci private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO