ZF 24

Un austriac a devenit liderul exportatorilor de carne procesată cu livrări de 17 mil. euro/an

Johann Gierlinger

Johann Gierlinger

Autor: Gabriel Razi

29.01.2014, 21:05 3481

Compania Convenience Prod din Tunari, deţinută de grupul austriac Gierlinger Holding, fondat de Johann Gierlinger şi familia Aichinger, este cel mai mare exportator de produse procesate din carne din România, pe baza datelor de export pentru primele zece luni din 2013 şi a cifrelor totale publicate de Institutul Naţional de Statistică. „Trimitem la export 96% din produc­ţie, adică apro­ximativ 17,5 milioane de euro, iar pentru acest an avem în plan să exportăm de 25 de milioane de euro. Ex­porturile au crescut în fiecare an“, a explicat pentru ZF Johann Gier­linger, ma­na­ging partner al Conve­ni­ence Prod, procesator cu afaceri de 18 mil. euro anul trecut.

Convenience Prod exportă produse semipreparate din carne de pui, curcan şi porc precum şniţele sau cordon bleu. Fără a fi în prim-planul pieţei de carne procesată din România, Conve­nien­ce Prod a reuşit atât în 2012, cât şi în 2013 să fie liderul exportatorilor, lu­ând faţa numelor consacrate ale industriei locale precum Transavia, Aldis, CrisTim sau Caroli Foods Group.

Piaţa exporturilor de produse procesate din carne a fost în primele zece luni ale anului trecut o facere de 92 de milioane de euro, cu peste 95% din livrări concentrate pe cele 28 de economii ale blocului comunitar.

Citiţi pe ZF Corporate despre:

- evoluţia şi structura exporturilor de produse procesate din carne în 2007-2013

- informaţii suplimentare despre fabrica

- opinia lui Johann Gierlinger despre piaţa de profil 

- alte afaceri ale lui Johann Gierlinger in România 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO