Companii

O companie indiana propune masina electrica pe piata romaneasca

17.06.2003, 00:00 46

Ce frumoasa masina, dar cat costa ? Cat consuma si mai ales ce carburant foloseste ? Acestea sunt principalele intrebari pe care le pune cea mai mare parte a clientilor romani atunci cand isi cumpara o masina. Din toamna din cele trei intrebari nu va mai avea subiect decat prima, deoarece vor apare si pe piata romaneasca automobile care nu merg nici cu benzina, nici cu motorina, ci cu energie electrica.
Reva automobile Electrice Romania, reprezentantul local al producatorului indian de automobile electrice Reva, va lansa in luna septembrie pe piata romaneasca modelul Reva Classe, adica varianta pe care producatorul indian o promoveaza pentru moment pe continentul european.#leadend#
“Avem ca obiectiv de vanzari in Romania 30 de unitati, jumatate din acesta fiind deja realizat printr-o comanda pe care am primit-o din partea unei mari retele de distributie”, spune Cristi Ionescu, project manager la Reva Automobile Electrice Romania.
De altfel, tinta principala a acestui tip de automobil sunt chiar companiile de distributie, precum si persoanele care sunt nevoite, prin specificul jobului, sa se deplaseze mult pe parcursul zilei, precum avocati sau medici. "Am primit solicitari din partea unor astfel de categorii de persoane, insa pana acum nu am semnat nimic concret in afara contractului cu compania de distributie", adauga Ionescu.
Pretul automobilului este de aproape 13.000 de euro fara taxe, iar un “plin” de energie electrica ajunge pentru 80 de kilometri. Pentru a face “plinul”, masina trebuie sa stea conectata la o priza  timp de sase ore. O incarcare de 2,5 ore "umple" 80% din “rezervor”, care va ajunge pentru 65 de kilometri.
“Pentru incarcare se consuma 9 KW, ceea ce inseamna un cost pe kilometru de 280 de lei”, adauga Ionescu.
Reva Classe are o lungime de 2,6 metri si o latime de 1,3 metri, ceea ce-i permite, potrivit producatorului, sa “gazduiasca” doi adulti si doi copii.
Viteza maxima la care ajunge Reva Classe este de 65 de kilometri pe ora. Automobilul indian include ca dotari standard tapiterie din piele, aer conditionat si radiocasetofon stereo.
In prezent automobilele Reva, lansate oficial anul trecut, se vand doar in India, Nepal si Malta. Din aceasta toamna, o data cu primirea omologarii din partea organismelor europene, automobilele Reva se vor comercializa si in tari precum Elvetia, China, Hong Kong si Statele Unite.
Pentru alte tari precum Grecia, Turcia si Egipt producatorul indian este in prezent in faza discutiilor. La sfarsitul anului trecut, Reva a semnat un acord cu casa de comert britanica Going Green, privind cumpararea a 250.000 de unitati pe parcursul urmatorilor 10 ani.
Anul acesta vanzarile Reva vor ajunge, potrivit oficialilor, la 2.500-3.000 de unitati, din care jumatate vor fi exportate, ceea ce va permite companiei sa inregistreze profit operational in al doilea sau an de activitate. De anul viitor vor fi lansate pe piata si variante de automobil electric decapotabil ), utilitar si pentru persoane cu handicap.




Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO