Companii

O companie germana isi transfera productia din Ungaria in Romania

09.03.2005, 00:00 72

Producatorul german de aparatura si instrumente de masura Thielen Feinmechanik a decis sa-si mute o parte din activitatile din Ungaria la fabrica din Romania, pentru a profita de costurile reduse de aici, relateaza Budapest Business Journal.


Compania detine fabrici in Ungaria si Romania, unde opereaza prin intermediul firmei Thirom la Bocsa (Caras-Severin). Activitatea sa va traversa un proces de restructurare in vederea costurilor de productie, conform sursei citate.


Planul de restructurare prevede renuntarea la 20 de angajati ai fabricii de la Zalaegerszeg, din vestul Ungariei, si mutarea unei parti din productie la Bocsa. "Compania mama a hotarat sa extinda fabrica de la Borsa si a inceput constructia unei noi hale. Investitia, care va fi realizata pana la sfarsitul acestui an, se va ridica la 500.000 de euro si va crea 30-40 de noi locuri de munca", a declarat Erich Holitz, directorul pentru Romania al companiei, citat de Mediafax. Productia fabricii merge in proportie de 95% pe piata externa, la firme precum Bosch sau Siemens. Potrivit oficialului companiei, compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 1 mil. euro, iar pentru acest an se previzioneaza o dublare a sumei. Fabrica de la Bocsa produce componente pentru industria auto si manometre.
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO