Companii

O companie din Serbia a introdus săptămâna de lucru de patru zile şi nu regretă deloc

O companie din Serbia a introdus săptămâna de lucru de...

Autor: Catalina Apostoiu

29.12.2022, 11:24 270

Un număr în creştere de companii la nivel mondial experimentează cu săptămâna de lucru de patru zile. În Serbia, o companie de resurse umane derulează un astfel de experiment de un an, iar impresiile acesteia sunt până acum pozitive, relatează Serbian Monitor.

Manpower Serbia a început să implementeze săptămâna de lucru de patru zile în octombrie anul trecut. În prezent, la peste un an de la lansarea proiectului, reprezentanţii companiei spun că nu s-au gândit în niciun moment să renunţe la acest format.

“Ideea era să vedem cum putem perfecta acest format pentru ca totul să funcţioneze uşor, atât pentru angajaţii noştri şi compania în sine, dar şi pentru clienţi şi parteneri. Când faci ceva pentru prima dată, ai nevoie de o perioadă de testare pentru a creşte calitatea întregului proiect”, spune Aleksandar Plavsin din cadrul Manpower Serbia.

Acesta subliniază că acest tip de schimbare a avut cu adevărat un efect pozitiv asupra balanţei muncă-viaţă a angajaţilor, aceştia fiind la fel de motivaţi cu privire la proiect ca în prima zi.

“Premisa noastră când am lansat proiectul a fost ca oamenii să fie mai productivi şi să nu îşi ia, de exemplu, pauze care adesea nu sunt probabil necesare. Când ai cinci zile lucrătoare, ai mai mult timp pentru pauze. Când sunt patru zile, mai ai pauze mai mici şi una de prânz, dar în restul timpului întreaga echipă încearcă să fie cât mai productivă posibil. Nu am înregistrat niciun fel de nemulţumire”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO