Companii

Noutati de 2,4 mil. dolari la Sicomed

03.12.2002, 00:00 24

Sicomed Bucuresti, cel mai mare producator roman de medicamente, intentioneaza sa ajunga pana la sfarsitul lui 2003 la un numar de cel putin zece produse noi lansate pe piata, care sa aduca un plus de 2,4 milioane de dolari vanzarilor companiei, a declarat pentru Ziarul Financiar Mirel Nicola, director de marketing al companiei.
Majoritatea produselor noi vor fi destinate segmentului OTC (fara prescriptie) datorita strategiei companiei de a reduce dependenta fata de spitale. In prezent, datorita faptului ca majoritatea vanzarilor Sicomed sunt catre spitale iar acestea inregistreaza intarzieri mari la plata medicamentelor, compania are mari probleme de lichiditate.
Din cele zece produse noi, patru au fost lansate deja anul acesta, toate fiind vitamine si suplimente nutritive. Ultimul in aceasta categorie, lansat saptamana trecuta, este Osteovit, medicament de preventie a degradarii osului (osteoporoza).
Reprezentantii Sicomed spun ca produsul a intrat pe un segment de piata estimat la 1,3 milioane de dolari anual si are potential de a inregistra vanzari de 650.000 de dolari anual. Atingerea unei cote de 50% din piata tinta, este, spune compania, un obiectiv realist datorita compozitiei produsului, care contine si vitamina K si vitamina D.
"Concurenta este reprezentata de produsele ce contin, fie numai calciu si vitamina K, fie numai calciu si vitamina D. Cu ambele elemente incorporate, pe langa calciu, Osteovit este produsul cu cel mai bun raport calitate - pret de pe aceasta piata", afirma Robertina Cosac, business unit manager la Sicomed.
Pretul recomandat este de 99.000 de lei pentru o cutie cu 20 de comprimate efervescente.
Sicomed detine 5,5 - 6% din piata romaneasca a medicamentelor si estimeaza vanzari de 40 de milioane de dolari pentru acest an. Cel mai mare concurent al companiei pe piata vitaminelor si suplimentelor nutritive este Europharm, companie detinuta in proportie de 65% de grupul britanic GlaxoSmirthKline.
Sicomed este listata la Bursa de Valori, ultimul pret de tranzactionare fiind de 2.450 de lei/actiune. Valoarea nominala a unei actiuni este de 1.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO