Companii

Noul sef Genpact: Romania este Ungaria de acum 6 ani

23.09.2008, 20:11 88

Piata locala prezinta pentru investitori oportunitatile care existau in Ungaria in urma cu cativa ani, spune Philip Patrick Whelan, noul sef al operatiunilor locale ale furnizorului de servicii de business si solutii tehnologice Genpact, cea mai mare companie din industria de BPO in functie de numarul de angajati de pe piata.

Irlandezul a venit la Bucuresti dupa ce a condus operatiunile Genpact in Ungaria timp de doi ani. "Ungaria a crescut mai repede, in mare parte si pentru ca nu a pornit de atat de jos cum a fost cazul Romaniei. Daca in urma cu 5-6 ani investitorii mergeau in Ungaria, acum vin in Romania", a explicat pentru ZF Whelan, care il inlocuieste pe indianul Ahmed Mazhari, cel care a gestionat operatiunile Genpact timp de aproape doi ani si care a fost numit in functia de business development and sales leader pentru Europa.

Cu toate acestea, Romania nu este o destinatie ieftina. "Costurile sunt mai reduse decat in alte tari din regiune, dar Romania castiga teren foarte rapid din acest punct de vedere", explica Whelan, care crede ca principalele riscuri la care se uita investitorii sunt evolutia inflatiei si cresterile salariale accelerate care pun presiune pe bugetele companiilor. In consecinta, investitorii vor avansa in urmatorii ani spre alte state din est, principalele destinatii din regiune fiind tari ca Rusia sau Serbia. Whelan, 37 de ani, este ultimul venit in top managementul autohton din BPO, industrie care gestioneaza procesele de business care nu au functie de baza in companii. Irlandezul va conduce la la Bucuresti si operatiunile Genpact din Polonia.

Genpact este primul jucator din BPO care a intrat pe piata locala in anul 2005 si are in prezent doua centre de servicii in Romania - Bucuresti si Cluj-Napoca - in care lucreaza aproximativ 1.300 de angajati, potrivit ritmului de crestere estimat anterior de companie.

  • Cititi maine in ZF un interviu cu noul sef al Genpact.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO