Companii

Noul model de business al fratilor Negoita: „Aducem romani din strainatate, le vindem case si ii angajam la noi"

Noul model de business al fratilor Negoita: „Aducem romani din strainatate, le vindem case si ii angajam la noi"

Ionut Negoita, actionar Rin Grand Hotel: Avem foarte multe evenimente ale administratiilor locale, ale primariilor, dar si ale unor clienti din zona medicinei si telefoniei mobile.

27.03.2009, 00:00 64
„Lucrez la un proiect prin care sa ofer romanilor din strainatate un pachet de avantaje care sa-i faca sa ia mai repede decizia de a se intoarce in tara. Vreau sa angajez menajere romance din strainatate pe posturi de cameriste. De asemenea, vreau sa aduc si constructori romani pentru a lucra la mine si le voi face o oferta pentru a le facilita intoarcerea in tara", a spus Ionut Negoita.
Proiectul omului de afaceri nu se opreste insa la angajarea unor muncitori romani care lucreaza in prezent in strainatate.
Negoita, 35 de ani, a adaugat ca romanilor care lucreaza in constructii in Spania sau Italia si care se vor intoarce in tara pentru a lucra la una dintre firmele sale le va oferi posibilitatea cumpararii unei locuinte prin achitarea unui avans de doar 30% din valoarea acesteia.
„Romanii intorsi pentru a munci la mine vor putea da restul de bani in rate, ceea ce reprezinta o facilitate pentru ei", a completat el.
Fratii Negoita, care au un proiect imobiliar finalizat in spatele hotelului Rin Grand - Confort Park, cu 560 de apartamente - mai au in constructie in prezent si proiectul Confort City alcatuit din aproape 1.700 de locuinte. Potrivit celor mai recente informatii, din luna februarie a acestui an, in cadrul Confort City mai erau disponibile peste 800 de apartamente.
„Pretul la locuinte a scazut cu aproape 40%. Apartamentele care se vindeau la 95 de mii de euro costa acum 56 de mii de euro, iar cele care aveau un pret de 124 de mii de euro se vand acum cu 79 de mii de euro, cu ocazia unei promotii pe care o avem", a spus el.
In businessul hotelier, Negoita spune ca menajerele aduse din strainatate vor fi integrate in echipa Rin Grand, pe masura ce unitatea va atinge capacitatea maxima.
„Pe partea de curatenie sunt 120 de persoane in hotelul Rin Grand. Vom avea nevoie de 200 de persoane care sa lucreze pe aceste posturi, atunci cand hotelul va opera la capacitate mare", a mentionat el.
Cu toate acestea, din cele 1.500 de camere ale hotelului Rin Grand, doar 250-300 de camere au fost ocupate in perioada ianuarie-martie anul acesta, iar numarul total de angajati a fost redus de la 600 de persoane, la deschiderea hotelului, la 520 de oameni in momentul de fata.
„Am inceput sa reducem din personalul hotelului in octombrie anul trecut, adaptand astfel marimea echipei in functie de activitate", a explicat el.
Fratii Negoita detin in Capitala hotelul Rin Grand cu 1.500 de camere, precum si alte trei unitati, Rin, Confort si Traian. Cifra de afaceri a Rin Grand s-a ridicat anul trecut la circa 14 milioane de euro.
Negoita se bazeaza pe faptul ca hotelul Rin Grand reprezinta un „produs competitiv" pe piata si ca in timp va creste gradul de ocupare al acestuia.
„Avem foarte multe evenimente ale administratiilor locale, ale primariilor, dar si ale unor clienti din zona medicinei si telefoniei mobile", a precizat el.
Negoita mai spune ca daca anumiti clienti nu alegeau hotelul inainte de criza din cauza faptului ca era de patru stele, acum acestia se indreapta cu predilectie catre patru stele, ceea ce reprezinta un avantaj.
„Noi am mentinut preturile de anul trecut, care sunt mai mici decat la cinci stele. Am vrut de la inceput un hotel care sa arate de cinci stele si care sa coste cat unul de trei stele", a spus el.
Omul de afaceri spune insa ca nu stie exact cand va aduce romanii din strainatate si nici cati oameni va aduce pentru a munci in echipa lui. El nu a mentionat nici ce salarii li se vor oferi acestora.
„Multi romani au ramas fara joburi in aceasta perioada in strainatate si cred ca nu va fi greu sa ii conving. Oricum si acolo aveau cheltuieli mari, iar daca isi vor putea cumpara o locuinta aici, cred ca vor alege sa se intoarca", a spus el. In plus, Negoita a mai precizat ca a contactat deja cateva cunostinte din Spania si Italia, iar semnalele primite sunt pozitive.
Legat de alte proiecte pe care doreste sa le dezvolte, Negoita a precizat ca in domeniul hotelier nu exista niciun proiect concret, doar idei de a construi hoteluri in Brasov, Cluj, Constanta.
„Avem un proiect rezidential insa pe care dorim sa il incepem vara aceasta si sa il finalizam in urmatorii trei-patru ani. Vreau sa dezvolt 3.500 de locuinte in urma unei investitii de 120 de milioane de euro", a spus el.
Printre alte intentii anuntate de Negoita se numara construirea unui hotel de 1.000 de camere pe litoral, care sa cuprinda si un mall, o investitie de 150 de milioane de euro, potrivit estimarilor lui.
Fratii Ionut si Robert Negoita deruleaza afaceri in imobiliare, turism si media si apreciaza ca nivelul de indatorare al intregului grup se ridica la circa 40 de milioane de euro. Robert Negoita este in prezent deputat PSD in Parlamentul Romaniei.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO