Companii

Noua lege a Sănătăţii va fi lansată astăzi în dezbatere publică

Noua lege a Sănătăţii va fi lansată astăzi în dezbatere publică

Autor: Ioana David

22.12.2011, 10:16 467

Proiectul de lege privind reforma în sistemul sănătăţii, cel mai aşteptat act normativ din domeniu va fi lansat astăzi în dezbatere publică în cadrul unei conferinţe de presă la care vor participa, Ritlu Ladislau, ministrul sănătăţii, Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi iniţiatorul proiectului Cristian Vlădescu, preşedintele Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar.

Noua lege a sănătăţii va schimba în totalitate funcţionarea sistemului medical. Aşteptată de foarte mult timp de mediul privat, noua legislaţie va sparge monopul statului în administrarea banilor privaţi şi va aduce în premieră în România, case private de asigurări. Sistemul de stat va învăţa pentru prima dată cuvântul "concurenţă", când va fi pus în situaţia de a intra în competiţie pentru bani şi pacienţi. Mai multe drafturi ale acestei legi au circulat neoficial în industrie, însă până acum niciun proiect nu a fost lansat în dezbatare publică. Aceasta va fi cea mai importantă reformă a sistemului sanitar după Revoluţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO