Companii

Noile magazine Mobexpert ridica Samus Mex

19.05.2008, 22:27 40

Compania Samus Mex din Dej, producator de mobila, parte a grupului Mobexpert, a anuntat ca estimeaza in acest an o usoara crestere, de pana la 5%, la nivelul cifrei de afaceri, comparativ cu 2007, cand vanzarile au depasit 10,2 mil. euro (peste 34 mil. lei).
Anul trecut firma din Dej a inregistrat o scadere de peste 8% a indicatorilor financiari fata de anul 2006, cand afacerile Samus Mex au ajuns la aproximativ 11,1 mil. euro (37 mil. lei).
"Pentru acest an estimam o usoara crestere a cifrei de afaceri fata de anul 2007 datorita, pe de o parte, deschiderii unor noi magazine in reteaua Mobexpert, iar, pe de alta parte, extinderii portofoliului de produse. Afacerile companiei noastre pe piata locala de mobilier s-au majorat in 2007 cu 58% fata de anul precedent si estimam pentru anul 2008 o crestere a vanzarilor pe piata interna cu aproximativ 30% fata de anul trecut", a declarat pentru ZF Transilvania Mihail Gidei, directorul general al companiei Samus Mex.
Anul trecut, aproape 63% din productia realizata de firma din Dej a fost destinata pietei externe, restul fiind comercializata in cadrul retelei de magazine Mobexpert. In 2006, ponderea exportului Samus Mex era de peste 73% din totalul cifrei de afaceri al companiei, iar pentru acest an oficialii companiei clujene estimeaza o crestere a productiei pentru piata interna in detrimentul exportului.
Firma din Dej a investit anul trecut aproximativ 374.000 de euro in vederea achizitionarii unor instalatii si masini pentru prelucrarea lemnului, iar pentru anul 2008 compania nu intentioneaza sa deruleze noi programe investitionale.
Produsele companiei clujene sunt comercializate in Franta, Bulgaria si Ungaria, iar in Romania vanzarile Samus Mex se deruleaza in cadrul retelei Mobexpert prezenta in intreaga tara. Compania produce in prezent cantitati mici de mobilier si pentru diverse hoteluri din Romania.
"In ultima perioada de timp au fost asimilate in procesul de fabricatie produse noi, atat extensii ale articolelor existente pe piata, dar si marfuri din gama Cuir si dormitoarele Eugenie II", mentioneaza directorul general al companiei Samus Mex.
La inceputul anului, compania din Dej si-a majorat capitalul social cu aproximativ 1,8 mil. euro (6,7 mil. lei), la aproape 4,4 mil. euro (16,06 mil. lei), prin aport numerar al actionarilor.
Actionarii au subscris circa 70% din numarul total de actiuni scoase la vanzare. Titlurile Samus Mex se tranzactioneaza pe Rasdaq la un pret de 0,07 de lei pe actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera este de aproape 6,5 mil. lei (circa 1,8 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO