Companii

Nike: vanzarile vor depasi 9 mil. euro

07.05.2004, 00:00 29



Compania Elmec Romania, reprezentantul exclusiv pe piata romaneasca al celui mai mare producator de echipament sportiv din lume Nike, a realizat vanzari peste estimari in primul trimestru al a anului, trendul urmand a se mentine, potrivit directorului general Ilias Kalamaras si in urmatoarele luni.



"Noile colectii s-au vandut mai bine decat anticipam, si suntem in depasirea obiectivelor care ni le-am propus dupa primul trimestru. Cresterea se va mentine si pe ansablul anului ", a declarat Kalamaras. Pentru acest an oficialii Elmec Romania estimau o cifra de afaceri de aproape 9 milioane euro.



"Vom depasi cu siguranta aceasta valoare, ramane sa vedem cu cat", a mai spus Kalamaras.



La aceasta crestere va contribui si deschiderea in acest an a mai multor magazine. "Primul a fost deschis la Constanta, al doilea va fi deschis in urmatoarea perioada, iar alte trei vor fi deschise in a doua parte a anului ", a mai spus Kalamaras.



Compania opereaza in acest moment 15 magazine proprii si trei in sistem franciza, cifra de afaceri fiind realizata anul trecut in proportie de 80% de comertul prin intermediul magazinelor proprii, restul fiind reprezentat de activitatea de distributie.



Concurentii producatorului american Nike pe piata romaneasca sunt grupuri precum adidas-Salomon, Reebok, Lotto sau Puma. Acestea sunt prezente fie prinintermediul unor importatori locali (precum Reebok sau Puma) sau chiar a unor birouri de reprezentanta detinute de companiile mama, cum este cazul adidas Romania.



Vanzarile cumulate ale principalelor marci sportive in Romania vor depasi anul acesta 20 milioane de euro, potrivit estimarilor importatorilor. Pe langa produsele Nike, Elmec Romania distribuie pe piata romaneasca si articolele de imbracaminte Harley Davidson, ultimul proiect anuntat fiind reprezentarea marcii italiene de echipament de fitness (biciclete ergonomice, rollere sau alte tipuri de aparate de gimnastica) Technogym.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO