Companii

Nike taie din bonificatia presedintelui

14.08.2001, 00:00 18



Nike, cel mai mare producator de incaltaminte si echipament sportiv din lume, a injumatatit bonificatia presedintelui, in urma vanzarilor sub asteptari si a scaderii cotei de piata a companiei.

Compania a dezvaluit la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o intalnire cu reprezentantii Fiscului, ca Phil Knight, care este si director executiv la Nike, a primit un bonus de 663.000 de dolari pentru anul fiscal trecut, in afara de salariul de 1,3 milioane de dolari.

Aceasta suma reprezinta aproximativ jumatate din bonificatia primita cu un an inainte si reflecta scaderea cresterii incasarilor si a vanzarilor companiei.

Phil Knight a recunoscut ca anul 2001 a fost "un an cu care sa nu te lauzi", si profiturile brute inca nu sunt suficient de bune.

Nike inca domina piata incaltamintei sport, cu o cota de 40%,dar pretul actiunilor companiei a scazut puternic, in urma temerilor privind profiturile scazute.

Se pare ca problemele cu programul de alocare a stocurilor persista de cel putin sase luni. Greselile din cadru programului de control al stocurilor au condus la un surplus de oferta la unele produse si la un deficit de oferta in cazul altora.

In anul fiscal 2001, compania a inregistrat un declin al veniturilor pe cea mai mare piata, SUA, pe segmentul incaltaminte. Vanzarile de incaltaminte au scazut cu 4%, ajungand la 3,2 miliarde de dolari.

"Toti directorii executivi primesc bonificatii in functie de performantele in afaceri. Cresterea vaazarilor si a incasarilor nu a fost cea asteptata", a declarat un oficial al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO