Companii

NEPI a inchiriat spatiul fostului magazin Flamingo din centrul Capitalei catre KFC si un operator de cazinouri

28.03.2008, 18:57 32

Fondul britanic de investitii imobiliare New Europe Property Investment (NEPI), care a cumparat anul trecut, cu aproximativ cinci milioane de euro, un spatiu in centrul Capitalei de la retailerul de electronice si electrocasnice Flamingo a inchiriat recent locatia catre US Food Network, care detine franciza lantului KFC si catre un operator de cazinouri cu capital romanesc.
Suprafata fostului magazin Flamingo, situat in apropiere de Cercul Militar din centrul Capitalei este de aproximativ 1.000 de metri patrati.
"In urma semnarii acestor contracte, restaurantul KFC va opera pe o suprafata de aproximativ 350 de metri patrati, restul fiind contractat de un operator de cazionuri care acum intra pe piata", a declarat Martin Slabbert, reprezentantul fondului de investitii NEPI. Slabbert nu a vrut sa comunice suma lunara pe care trebuie sa o plateasca cele doua companii pentru inchirierea acestor spatii.
Noul restaurant de tip fast-food Kentucky Fried Chicken (KFC) a fost deschis in urma unei investitii de 500.000 de euro, care a inclus constructia, amenajarea spatiului, echipamentele si trainingul de personal. Restaurantul este a zecea locatie KFC din Capitala si a 25-a din Romania si are 40 de angajati.
Anul acesta, US Food Network a mai deschis, pe langa restaurantul din Bucuresti si o unitate in Targu Mures, in centrul comercial Mures Mall si pregateste deschiderea altor opt locatii, urmand ca la sfarsitul anului reteaua de restaurante KFC sa numere 33 de unitati. "Suma necesara pentru deschiderea unui restaurant KFC este in medie de 300.000 de euro, dar de multe ori difera in functie de pozitie, localizare, suprafata si numarul de angajati ai fiecarui restaurant", a declarat Gabriel Nenciu, marketing assistant al KFC Romania. In prezent KFC Romania are peste 800 de angajati.
In 2007 US Food Network a inregistrat o cifra de afaceri de 37,5 mil. euro, iar pentru acest an si-a bugetat o cifra in crestere cu aproximativ 33%. "Cresterea cifrei de afaceri a restaurantelor existente, cat si aportul celor nou deschise pot conduce, pentru 2008, la o cifra de afaceri de aproximativ 50 de milioane de euro", spune Nenciu.
Compania care detine franciza pentru lantul de restaurante KFC face parte din grupul de firme Altrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu. Din acelasi grup face parte si compania American Restaurant System care a adus pe piata locala franciza Pizza Hut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO