Companii

Nemţii de la Kärcher dau drumul producţiei din Argeş cu 100 de salariaţi şi vor să ajungă la 800

Nemţii de la Kärcher dau drumul producţiei din Argeş...

Autor: Cristina Roşca

11.08.2016, 00:07 7363

Grupul german Kärcher, cu afaceri de 2 mld. euro şi cu peste 11.000 de salariaţi la nivel mondial, va demara în sep­tem­brie producţia din România, de la Curtea de Argeş unde compania va produce aspiratoare industriale şi de uz casnic.

Nemţii au ridicat o fabrică de 20 de milioane de euro la 150 de kilometri de Bucureşti, însă 40% din sumă a fost ajutor de stat.

„În primă fază, când pornim fabrica, vom avea 100-120 de angajaţi, însă până la finalul anului vrem să ajungem la 150-200 pentru ca apoi să creştem. Anul viitor vom ajunge la 280-300 de salariaţi, iar până în 2025 avem în plan să creştem şi să ne dezvoltăm activitatea astfel încât să ajun­gem la 800 de salariaţi în Ro­mânia în producţie“, spune Ion Bican, managing director al CER Cleaning Equipment, firma prin care nemţii de la Kärcher vor opera fabrica din România.

El vorbeşte despre pla­nu­rile pe termen lung ale nem­ţi­lor pe piaţa din România, în con­textul în care terenul pe care îl deţin în Curtea de Argeş permite construirea de noi hale şi dublarea capacităţii de producţie.

Kärcher a cum­părat încă din 2010 un teren de cinci hecta­re în Argeş, iar acum dă drumul producţiei. Nemţii nu aveau producţie directă în România, însă fabricau aspiratoare în parteneriat cu Electroargeş din Curtea de Argeş.

„Pentru anul 2017 ne-am propus să producem în fabrica din Curtea de Argeş circa 800.000 de aparate de curăţenie, atât îndustriale, cât şi de uz casnic. Estimăm pentru anul viitor o cifră de afaceri de 40-45 mil. euro.“

Cifra de afaceri  îi va poziţiona în topul celor mai mari producători de electro­casnice din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO