Companii

Nelu Iordache trece de la avioane şi construcţii la legume şi băuturi. Vedeţi aici ce investiţii a făcut

Nelu Iordache trece de la avioane şi construcţii la legume şi băuturi. Vedeţi aici ce investiţii a făcut

Autor: Ioan Dornescu - Mediafax

09.09.2011, 16:02 2479

Andany Trading, proprietara fermei La Moşie, şi-a extins activitatea, începând să producă legume şi băuturi alcoolice, au anunţat vineri reprezentanţii companiei parte a grupului controlat de omul de afaceri Nelu Iordache.


"În 2011 am iniţiat două proiecte-cheie, în două arii cu potenţial de business în România, pe de-o parte cu noul brand Chiabur, prin care se doreşte comercializarea de băuturi alcoolice, ce se vor realiza din fructe marca La Moşie; intenţionăm să câştigăm teren pe această piaţă în viitorul foarte apropiat. (...). Pe de altă parte, printr-un parteneriat cu oraşul Niscemi din Italia, am introdus în cultură şi anghinare. Vom exporta anghinare către Italia, deschizându-ne astfel drumul către piaţa internaţională", a declarat, într-un comunicat, Gheorghe Răcaru, directorul de Strategie şi Dezvoltare al grupului.


El a precizat că noul parteneriat se va putea realiza doar în cazul în care cultura de anghinare se va adapta condiţiilor de sol şi climă din zona Adunaţii Copăceni.
În 2012, compania intenţionează, de asemenea, să lanseze parteneriate cu micii întreprinzători locali şi să dezvolte segmentul de plante aromatice.

Ferma La Moşie are aproape 100 hectare, iar investiţiile în acest proiect s-au ridicat până în prezent la peste 7 milioane euro, la care se adaugă utilajele şi tratamentele.
Principalele companii care fac parte din grupul controlat de Nelu Iordache sunt Romstrade (construcţii) şi operatorul aerian low cost Blue Air.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO