Companii

Neculaie asteapta "Rabla" la tractoare ca sa majoreze productia la Brasov

Neculaie asteapta "Rabla" la tractoare ca sa majoreze productia la Brasov

Ioan Neculaie exporta cea mai mare parte a tractoarelor produse la Brasov

19.08.2009, 17:34 175

Implementarea unui program pentru innoirea parcului de tractoare la nivel national ar majora productia de tractoare de pe platforma Roman Brasov si ar duce la cresterea numarului de angajati, potrivit lui Ioan Neculaie, omul de afaceri brasovean care controleaza compania Roman. 

"Daca programul 'Rabla' se va extinde incepand cu 1 ianuarie 2010 si la tractoare, normal ca vom majora productia pe platforma Roman", a subliniat Ioan Neculaie, care controleaza grupul Prescon, care detine Roman Brasov.

Extinderea programului "Rabla" pentru tractoare, incepand cu 1 ianuarie 2010, face parte din cel mai nou set de masuri "anticriza" convenit de coalitia de guvernare PD-L-PSD. 

"In conditiile in care vom creste productia, va creste automat si numarul angajatilor. Sunt mii de oameni care nu au un loc de munca", a spus Neculaie, fara sa specifice cu cat ar majora numarul angajatilor.

In urma cu numai o saptamana, compania Crystal, cu capital egiptean, a achizitionat de la Flavus Investitii, proprietarul platformei Tractorul, atat licenta, fisele tehnologice de productie, cat si unele matrite si utilaje necesare productiei de tractoare in serie. Majoritatea componentelor necesare sunt fabricate pe platforma, in timp ce cutia de viteze si subansamblele au fost realizate la Sfantu Gheorghe, iar jantele au fost cumparate din afara tarii.

Pretul tractoarelor U650 fara cabina, pentru Egipt, este de aproximativ 14.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO