Companii

Muntmark continuă seria tranzacţiilor cu parcuri eoliene

Autor: Ioana David

30.11.2010, 23:41 46

Emanuel Muntmark, omul de afaceri suedez de origine română, arealizat o nouă tranzacţie cu parcuri eoliene, după ce în ultimiiani numele său a fost legat de vânzarea unor proiecte de profil încare au fost implicate companii de talia Petrom, CEZ sau ButanGas.

Cel mai nou investitor care a decis să achiziţioneze un parc dela Muntmark este o companie daneză, Global Wind Power.

"Proiectul cumpărat de Global Wind Power este de aproximativ 50MW", au declarat surse apropiate tranzacţiei, citate de Mediafax.Valoarea tranzacţiei ar putea fi între 7 şi 9 mil. euro ţinând contde faptul că anul acesta Muntmark a vândut un parc de dimensiunisimilare către Petrom, cea mai mare companie locală.

Reprezentanţii Global Wind Power nu au putut fi contactaţi pânăla închiderea ediţiei, dar, potrivit site-ului companiei,obiectivele privind producţia de energie regenerabilă asumate deRomânia pentru anul 2020 reprezintă o provocare majoră pentruguvern, "dar şi o oportunitate excelentă pentru industriaproiectelor eoliene, în care Global Wind Power este determinat săjoace un rol activ".

Potrivit datelor companiei, Global Wind Power are deja proiecteeoliene instalate de 400 MW în ţări precum Germania, Bulgaria şiDanemarca.

Emanuel Muntmark nu a dorit să comenteze aceste informaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO