Companii

Moulinex-uri poloneze in Romania prin Grim CD

05.06.2001, 00:00 31



Produsele grupului polonez Polar, divizie a grupului francez Moulinex-Brandt, unul dintre liderii mondiali in domeniul produselor electrocasnice, au propulsat vanzarile distribuitorului exclusiv in Romania, Grim CD Group la 65 de miliarde de lei (2,3 mil. $) in primele 5 luni ale acestui an.

Pentru intreg anul obiectivul companiei este cresterea cifrei de afaceri cu peste 200% comparativ cu anul trecut, cand a fost de 130 de miliarde de lei.

"Aceasta crestere spectaculoasa speram sa o realizam pe baza introducerii pe piata romaneasca a produselor Polar, al caror avantaj competional este dat de pretul mult mai redus la acelasi nivel calitativ cu produsele vest-europene" a declarat Adrian Catanescu, presedinte al Grim CD Group.

"In paralel, urmarim pentru acest an extinderea retelei de colaboratori in toata tara, cea a retelei de magazine proprii si service, precum si diversificarea gamei de produse".

Grim CD Group a fost infiintat in anul 1991 avand ca obiect de activitate ca importul si distributia echipamente electronice si electrocasnice. Potrivit oficialilor, GRIM CD si-a inceput activitatea importand pentru prima data in Romania dupa anii '90 echipamente produse de concernele Whirlpool si Philips.

GRIM CD si-a dezvoltat apoi propria retea de magazine "Ever Green" sub sloganul "O parte din casa ta" diversificand gama de produse cu alte noi branduri: Tefal, Rowenta, Moulinex iar pe gama de electronice cu Sony, Panasonic, Kenwood, JBL.

Din luna august a anului trecut GRIM CD a inceput colaborarea cu grupul Moulinex-Brandt Franta, importand produse electrocasnice Polar.

"In prezent detinem o cota de 7% pe piata de echipamente destinate frigului, iar target-ul Polar in Romania este obtinerea unei cote de 10% pe piata de large household appliances-produse electrocasnice de dimensiuni mari" a precizat Catanescu.

Anul trecut, Polar a vandut circa 6.800 produse din Romania, iar pentru anul acesta se asteapta ca acesta sa creasca la 15.000 (o crestere de 120%), urmand ca anul viitor sa ajunga la 21.000 (o crestere de 40%).

Polar este lider pe piata poloneza de produse electrocasnice, cu o cota de 22%. Compania produce aparate sI combine frigorifice, aparate de aer conditionat, cuptoare cu microunde, hote de bucatarie, masini de spalat, racitoare pentru bauturi sI masini de spalat vase.

Polar detine o cota de 40% pe piata produselor frigorifice si 36% pe cea a masinilor de spalat, iar 15% din produse sunt exportate in Europa sI America.

Cifra de afaceri a companiei a fost anul trecut de 161 milioane de dolari, iar pentru anul acesta se estimeaza o crestere a acesteia cu 17% la 188 de milioane euro.

"Dintre tarile limitrofe, Romania a cunoscut cea mai mare crestere a vanzarilor produselor Polar, fiind de departe lider" a declarat Krystyna Showska, export manager la compania poloneza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO