Companii

Moştenitoarea Radox vrea să ridice afacerea lăsată de tatăl său la 8,5 mil. euro

Cristiana Roşu

Cristiana Roşu

Autor: Greta Bogdan

16.09.2015, 00:07 5746

Cristiana Roşu, director general al Radox, spune că este pregătită să ducă mai departe afacerea moştenită de la tatăl său, Cornel Roşu, şi să creeze noi linii de business.

„Am cunoscut tineri de vârsta mea care sunt demni de a prelua afacerile de familie. Cred că părinţii noştri au în­ţe­les din timp că noi vom avea nevoie de cu totul altă pre­gă­ti­re pentru a avea succes la maturi­ta­tea firmelor noastre şi ne-au în­dru­mat pe fiecare dintre noi să ne dez­vol­tăm apti­tu­di­nile pentru a face faţă.“

Compania condusă de tânără are 300 de angajaţi care lu­crează în cele două fabrici din România, respectiv în Bucureşti şi în Câmpu­lung Muscel, lângă Piteşti.

Cristiana Roşu s-a simţit atrasă de mediul de afaceri încă de când era mică şi conducea mici proiecte.

„Înainte să preiau afacerea Ra­dox, când aveam 14 ani, am  fă­cut şi un fel de internship în fir­mă cu tatăl meu şi am avut prile­jul să înţeleg ce se întâmplă într-o com­pa­nie, iar de-a lungul timpului am continuat să discutăm despre di­ver­sele oportunităţi şi difi­cul­tăţi pe care le avea. Am fost me­reu în contact cu ce se în­tâmplă în firma noastră, in­di­ferent de locul în care m-am aflat“, a spus Cristiana Roşu.

Radox este cel mai mare producator local de instalaţii de încălzire şi vrea să ruleze anul acesta afaceri de 8,5 mil. eu­ro, 30% din cifra de afaceri a grupului provenind din exporturi. Cristiana Roşu se află de cinci ani la conducerea com­pa­niei. Ea a terminat cursurile unui liceu din Elveţia, iar ul­te­rior şi-a completat studiile de licenţă şi de masterat în Anglia. În 2011 aceasta a preluat funcţia de executiv al Radox de la tatăl şi a lansat produsele companiei în peste 23 de pieţe internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO