Companii

Morphosis Capital, un fond de private equity de 50 milioane euro, se aşteaptă să închidă cel puţin două tranzacţii până la finalul anului. “Ne uităm după companii noi care caută capital pentru creştere”

Andrei Gemeneanu, Managing Partner Morphosis Capital

Andrei Gemeneanu, Managing Partner Morphosis Capital

Autor: Cristina Bellu

04.02.2020, 10:04 552

Morphosis Capital, un fond de private equity cu 50 de milioane de euro capital subscris în IMM-uri româneşti, începe anul cu şase companii în pipeline-ul care se încadrează în strategia de investiţii a fondului şi care ar putea primi o infuzie de capital între 5 şi 10 milioane de euro fiecare şi se aşteaptă să închidă cel puţin 2 tranzacţii până la finalul anului.

Anul trecut, fondul creat în decembrie 2018 de o echipă de patru români cu experienţă pe pieţele străine, a realizat prima tranzacţie prin preluarea unui pachet minoritar în cadrul companiei româneşti DocProcess specializată în automatizarea proceselor operaţionale.

“2019 a fost un an de reper pentru antreprenoriatul românesc, deoarece pe piaţa locală au apărut mai multe noi fonduri de tip venture capital. În sfârşit IMM-urile româneşti au acces la o infrastructură robustă care le poate ajuta să-şi lase amprenta la nivel internaţional. După ce am analizat în cursul anului trecut un număr mare de companii româneşti, suntem încrezători în strategia noastră de investiţii, precum şi în filosofia noastră, care a fost primită în mod pozitiv de către antreprenori”, explică Andrei Gemeneanu, Managing Partner Morphosis Capital.

Managementul fondului se aşteaptă ca până la finalul primului trimestru al acestui an să anunţe şi finalizarea celei de-a doua investiţii.

“În prezent ne aflăm în diferite stagii de discuţii cu fondatori vizionari cu care am fi încântaţi să ne asociem, în timp ce, în paralel, continuăm să ne uităm după companii noi care caută capital pentru creştere”, adaugă Andrei Gemeneanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO