Companii

Morphosis Capital Fund a intrat în acţionariatul companiei Clinicile Dentare Dr.Leahu. Infuzia de capital va fi folosită pentru extinderea reţelei în următorii 5 ani

Morphosis Capital Fund a intrat în acţionariatul...

Autor: Roxana Rosu

17.11.2020, 12:05 248

Morphosis Capital Fund I, fond de private equity axat pe companii mici şi mijlocii româneşti, a cumpărat un pachet minoritar de acţiuni în clinicile dentare Dr.Leahu, infuzia de capital urmând să susţină extinderea reţelei în mai multe oraşe din România.

Cele două entităţi şi-au propus ca în următorii cinci ani să inaugureze împreună 20 de noi unităţi medicale.

Această achiziţie marchează a treia tranzacţie pentru Morphosis Capital, care investeşte între cinci şi zece milioane de euro pe tranzacţie în companii mici şi mijlocii româneşti cu potenţial de creştere şi expansiune la nivel internaţional.

Tranzacţia a fost facilitată de PwC şi firma de avocatură David & Baias, în calitate de consilieri ai Clinicilor Dentare Dr. Leahu şi Mihaela Mindru Law Office, în calitate de consilier al Morphosis Capital. Mazars România a furnizat servicii de due diligence financiar şi fiscal în cadrul tranzacţiei.

„Criza sanitară a afectat profund sistemul de sănătate, inclusiv industria stomatologică. Totodată, a accentuat importanţa furnizării celor mai înalte standarde în materie de siguranţă a actului medical, care a rămas o prioritate pentru noi, inclusiv în starea de urgenţă, când am fost singura reţea cu clinici stomatologice deschise în şase judeţe. Ne dorim ca fiecare român să aibă acces rapid la servicii stomatologice de calitate, într-un mediu sigur şi în proximitatea locuinţei sale” a declarat Ionuţ Leahu, CEO şi fondator al Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO