Companii

Modernizarea concediaza aproape o treime din angajatii Holcim de la Campulung

Modernizarea concediaza aproape o treime din angajatii Holcim de la Campulung

Nicoleta Salajan: Compensatiile pentru cei care pleaca se situeaza intre 6 si 20 de salarii lunare nete

07.08.2008, 21:11 127

Producatorul de ciment Holcim Romania, subsidiara locala a grupului elvetian cu acelasi nume, va concedia aproape 200 de oameni pana in 2010 din cadrul fabricii de ciment de la Campulung, ca urmare a investitiilor derulate pentru tehnologizare.
"La inceputul lunii iunie a fost finalizata modernizarea fabricii de ciment din Campulung, modernizare care aduce o crestere a capacitatii de productie a Holcim Romania cu aproximativ 30%, dar si o reorganizare si redimensionare a fabricii cu efect direct asupra numarului de angajati", a declarat Nicoleta Salajan, directorul de resurse umane al Holcim Romania.
Compania a investit 120 mil. euro pentru o linie noua de productie cu o capacitate de 4.000 de tone pe zi. Pana acum productia pe cele trei linii era de 800 de tone fiecare, adica aproximativ 2.400 de tone zilnic.
Procesul de restructurare pentru fabrica din Campulung se va desfasura in trei etape. "In acest an, 73 de colegi vor parasi compania, iar pentru etapele urmatoare se prevede un numar de aproximativ 80 de salariati in 2009 si inca 35 in 2010", spune Salajan. Ea a adaugat ca fiecare dintre acestia va beneficia de un program de sprijin, care contine, pe langa compensatii financiare, si o serie de activitati menite sa ii ajute in gasirea unui nou loc de munca sau in demararea unei afaceri proprii.
Compensatiile financiare sunt oferite in functie de vechimea totala in munca si vechimea in companie, variind intre 6 si 20 salarii lunare nete, adica un angajat disponibilizat va putea primi in medie aproximativ 27.000 de lei (7.700 euro) net.
De asemenea, in functie de nevoile angajatilor, sunt prevazute sesiuni de consiliere individuala sau de grup, consultanta pentru planificarea si deschiderea unei afaceri, sesiuni de pregatire pentru elaborarea unui CV, sesiuni de cautare activa de locuri noi de munca, precum si cursuri si programe de recalificare profesionala.
Oficialii companiei estimeaza ca investitiile in consultanta vor fi de 35.000 de euro si de aproape 50.000 de euro in cursuri si programe de recalificare.
Totodata subsidiara din Romania a grupului elvetian Holcim va aloca in acest an circa un milion de euro in programe vizand dezvoltarea profesionala si personala a angajatilor, suma fiind mai mare cu 20% fata de investitiile realizate in acest scop in 2007.
In prezent, 30 de persoane se afla in perioada de preaviz care se va incheia pe 15 august. Acestea sunt platite, dar nu mai lucreaza, ci participa la programe de training care sa-i ajute sa-si gaseasca un nou loc de munca.
Reprezentantii companiei sustin ca, pana la sfarsitul anului, vor mai fi angajate 100 de persoane in celelalte locatii ale organizatiei. Printre domeniile vizate se numara cel tehnic, financiar, vanzari si marketing.
Holcim detine pe piata romaneasca trei fabrici de ciment, la Turda, Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si cinci statii de agregate.
In fabrica de ciment din Campulung lucreaza 538 de persoane. La nivelul grupului, numarul angajatilor este de 1.400.
Holcim si-a bugetat pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa 350 de milioane de euro, in crestere cu 10-15% fata de 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO