Companii

Mobexpert investeste 15 mil. euro intr-un mall de amenajari interioare

17.06.2005, 15:14 59

Grupul Mobexpert isi dezvolta anul acesta strategia de retail, orientåndu-se catre mall-urile de amenajari interioare, dupa ce in ultimii ani a investit in hipermagazine de mobila, a spus Dan Viorel Sucu, presedintele grupului.

Primul proiect de acest tip va fi dezvoltat de Domus Mex - compania imobiliara a grupului Mobexpert - in complexul comercial Baneasa, a carui constructie va incepe anul acesta.

Domus Mex va investi 15 mil. euro intr-un mall de amenajari interioare cu o suprafata totala de 23.000 de metri patrati, in cadrul complexului Baneasa. Spatiul va fi inchiriat atåt magazinului Mobexpert, cåt si altor sapte-opt retaileri de mobila si decoratiuni din afara grupului.

In ultimii ani, Domus Mex a investit peste 30 mil. euro in trei hipermagazine in Bucuresti a caror suprafata este inchiriata exclusiv de magazinul Mobexpert.

"Incepånd de anul acesta, toate proiectele Domus Mex vor fi de tipul mall-ului de amenajari interioare, in care ancora principala va fi reprezentata de magazinul Mobexpert, dar care nu va mai avea exclusivitate", a spus Sucu.

Urmatoarele locatii in care vor fi dezvoltate astfel de proiecte sunt centrele comerciale din Ploiesti si Constanta.

"Acest mall de amenajari interioare ofera posibilitatea crearii unui spatiu de tip Â?one-stop-shopÂ?, care sa acopere toate nisele de piata si toate stilurile de viata", a spus Sucu. El a adaugat ca, in acest fel, oferta hipermagazinelor Mobexpert va fi completata cu alte concepte de magazine. "Produsele comercializate de catre firmele expozante se vor adresa preponderent consumatorilor cu venituri medii si mari. Este posibil sa fie si retaileri care nu sunt la ora actuala prezenti deloc pe piata romåneasca", a mai spus presedintele grupului Mobexpert. Printre magazinele care vor inchiria spatii in mall-ul din Baneasa se numara si Class, divizia de mobila de lux a grupului.

"Constructorul va fi compania romåneasca Comnord, care a construit si cladirea Mobexpert din Militari. Intr-un complex in care sunt prezente numai companii straine, proiectul Domus Mex este unul integral romånesc si vrem sa demonstram ca si o firma romåneasca poate sa faca un lucru la acelasi nivel cu cele straine", a mai precizat Sucu. Amortizarea investitiei va dura circa noua ani. "Vom incerca sa mentinem costul chiriei la o valoare acceptabila, ceea ce va face ca termenul de amortizare sa fie mai mare", a spus Sucu.

La Baneasa, investitia Domus Mex este finantata partial din surse proprii, partial din surse bancare, atrase de la Alpha Bank, ING, BCR, BRD-GSG si Unicredit.

Domus Mex a anuntat ca in perioada 2005 - 2007 va avea in derulare investitii totale de 33 mil. euro in cinci locatii - Brasov, Baneasa-Bucuresti, Ploiesti, Constanta si Sofia (Bulgaria).

Grupul Mobexpert este format din peste 30 de firme si are 5.000 de angajati. Pe primele patru luni ale acestui an, vånzarile din cele trei hipermagazine Mobexpert din Bucuresti au inregistrat o crestere cu 46,9% in euro fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar in cele patru mari orase de provincie (Brasov, Timisoara, Constanta si Cluj) acestea s-au majorat cu circa 40%.

Cu o suprafata totala de circa 224 de hectare si o investitie de peste un miliard de euro, centrul comercial Baneasa este unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen din Bucuresti. Proiectul va fi dezvoltat in doua faze si va include cladiri de birouri, centre de conferinte un hipermarket si magazine de articole sportive. georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO